1 februari 2022 – Hé jij, vertel eens even…

Hoi Maria,

Wat bijzonder en ook een beetje spannend om je op deze manier te ontmoeten. Ik ben heel nieuwsgierig naar wie je bent en naar wat jouw verhaal is. Ik zal mezelf eerst kort even voorstellen, dan heb je alvast een klein idee van wie ik ben! 😉

Ik ben Stephanie, 39 jaar jong, getrouwd met Kees en wij wonen in het Brabantse Berkel-Enschot. Mijn man heeft twee dochters, Lieke (21) en Iris (19). Twee lieve meiden die tegenwoordig een drukkere agenda hebben dan wij. 😉 Zelf heb ik geen kinderen. Van beroep ben/was ik personeelsadviseur en loopbaancoach. 

"Ik vind het belangrijk om openheid te geven en mensen bewuster te maken."

Op dit moment werk ik vanwege mijn ziekte helaas niet.

In april 2021 is bij mij de diagnose MS (Multiple Sclerose) gesteld. Het is meteen ook het einde van een lange periode met vage onverklaarbare klachten en het begin van een turbulente rit met ups en downs. Maar daarover later vast meer.

Voor de rubriek ‘Positieve Gastschrijvers’ heb ik een tijdje terug een stukje geschreven en een klein inkijkje gegeven in mijn leven. Dat vond ik heel leuk om te doen. Wat ik heb gemerkt (en wat ik ook terug hoor in mijn contact met mede MS’ers) is dat het hebben van een chronische ziekte best lastig te begrijpen is voor mensen in de omgeving. Zeker als de ziekte veelal onzichtbaar is. Ervaar jij dat ook zo met jouw ziekte?
Voor mij was dit de reden dat ik openlijk mijn verhaal wilde vertellen. Ik vind het belangrijk om openheid te geven en mensen bewuster te maken. Zo ontstaat er hopelijk meer begrip voor elkaar. En zo heb ik me dus ook aangemeld voor de ‘Hé jij, vertel eens even…’ rubriek.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar wie jij bent! Dus, wie ben jij? En wat brengt jou bij Chronisch & Happy? Leuk om elkaar zo beter te leren kennen en de lezers mee te nemen in ons leven met een chronische ziekte! Je mag me alles vragen. Als ik geen antwoord wil geven dan meld ik dat vanzelf wel. 😉 Op naar een mooi schrijf avontuur!

Tot schrijfs!
Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *