Assepoester – Nanis mestcellen

Toen ik afgelopen november eindelijk terecht kwam bij een goede en de juiste revalidatiearts werd er al snel een verwijsbrief gemaakt voor orthopedische schoenen. De revalidatie arts wist een hele goede orthopedisch schoenmaker die kennis had van Ehlers-Danlos en hier maakte ik dan ook een afspraak. Als snel kon ik terecht en begin december leerde ik Michael kennen, een hele aardige man met een zeer goede smaak wat humor betreft.

Door de Ehlers-Danlos o.a. zijn mijn enkels heel erg onstabiel waardoor ik eigenlijk dagelijks door mijn enkels heen ging en ook wandelen of überhaupt lopen was geen doen meer. Er moesten orthopedische schoenen komen en al direct werden er afdrukken van gips gemaakt om een begin aan stabiliteit te maken. Er werd een ‘glazen muiltje’ gemaakt, een schoentje van plastic waarin ik mijn voet moest zetten om te kijken of er ergens nog drukpunten waren en of er nog aanpassingen gedaan moesten worden. Het muiltje zat als gegoten en nu kon er een tijdelijke proef schoen gemaakt worden waar ik voor de duur van één week op mocht lopen.

"De proefweek was om en ik moest de schoenen terugbrengen..."

Waar vele de tijdelijke schoen spuuglelijk zouden vinden en zich misschien zouden schamen om er te veel mee rond te lopen sliep ik er nog net niet in. Wat een verademing! Stabiliteit en enkels die opeens een stuk meer stabiliteit hadden. De proef week was om en ik moest de schoenen terugbrengen, een geluk was dat door COVID deze afspraak niet kon door gaan en ik de schoenen weer een week langer mocht houden maar ook deze week vloog heel snel om. Gelukkig is Michael de ergste niet en mocht ik de proefschoenen zo lang houden tot dat mijn ‘echte’ schoenen klaar waren.

Ik mocht nadenken over het soort model schoen wat ik wilde en ik wist al precies wat ik wilde, de juiste stukjes leer werden uitgekozen en zo zijn we toch op een geïnspireerd door maar toch eigen ontwerp laarsjes gekomen. 

Veertien weken later sinds de eerste afspraak en de ‘echte’ schoenen waren eindelijk klaar, ik mocht de proef schoenen inleveren en deze waren zachts gezegd helemaal uitgeleefd. Dankzij deze proefschoenen was het weer mogelijk om kilometers te wandelen en te genieten van een zonnige dag in het park en zo als ik heb genoten hebben de schoenen dat denk ik ook wel gedaan. 

De ‘echte’ schoenen zijn prachtig geworden , stiekem nog mooier dan ik me had kunnen voorstellen. En stevig! Heel stevig, ik dacht dat de proefschoenen stevig waren maar deze zijn nog veel aangenamer en comfortabeler, ze zijn alles behalve zwaar en heel fijn om aan te doen. Een goede basis is echt heel belangrijk en mensen kunnen zich niet voorstellen wat een goede schoen voor verschil kan maken in je leven, ik kan weer beter wandelen, sta stabieler en heb een stuk minder pijn puur doordat de basis (mijn voeten dus) eindelijk de stabiliteit hebben die ze nodig hebben.

Ik ben GERA en dan met name Michael heel erg dankbaar voor alle goede service, de kundigheid, het meedenken en de gezellige afspraken. Want ik ga nu weer kilometers wandelen.

‘Mit de veut stevig op dr vloer blieve is soms nog gaar neet zo mekkelijk es gezag.’

Veel liefs, Nani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *