Mijn batterij is leeg Ive-Olution

Mijn batterij is leeg

De laatste tijd is mijn batterij best wel leeg, ik merk dat ik weinig energie heb. Ik moet echt per week kijken wat mij lukt en echt alles plannen. Ik moet goed ook mijn rust in plannen en afwisseling tussen rustige activiteiten en actief bezig zijn. 

 

Zoals jullie misschien ook al heb gemerkt in mijn vorige blogs gaat het de laatste tijd sowieso niet super goed met mij, dit omdat ik merk dat ik veel moet verwerken en ik heb moeite met de acceptatie van de EDS (Ehlers Danlos). 

 

Nu is het de kunst om iets te vinden in het dagelijkse leven wat ik volhoud, energie van krijg en waardoor ik mezelf nuttig voel. Dit krijgt gelukkig steeds meer vorm, maar ik ga hier bijvoorbeeld ook nog ondersteuning/expertise in vragen van mijn ergotherapeute. 

 

Ik weet dat ik beter meer hulp en ondersteuning kan vragen, maar vind dit nog erg lastig. Uiteindelijk weet ik dat dit beter is en komt dit ook wel! Voor mezelf weet ik dat ik nu rust en ruimte nodig heb voor alle verwerkingsprocessen en de acceptatie van dingen. 

 

Gelukkig heb ik mezelf de afgelopen jaren steeds beter leren kennen, het voordeel van een transitie en het proces van chronisch ziek zijn! Ik weet nu dat ik ontspan door muziek te luisteren, spelletjes op mijn telefoon, YouTube/Netflix/Videoland kijken, met vrienden te bellen of een stukje te rijden in mijn auto! 

 

Ik probeer nu met hulp iets te vinden waarmee ik mijn week kan indelen, buiten de zorgafspraken om haha. Van alleen maar zorgafspraken wordt niemand blij natuurlijk hahaha. Ik ben blij met mijn ergo, fysio, revalidatiearts, familie en vrienden! Zij steunen mij en relativeren voor mij en denken mee! Dit heb ik al vaker benoemd in mijn blogs, maar een steun netwerk is mega fijn als chronisch zieke! 

 

Ik ga nu lekker in rust dingen verwerken en opzoek naar een leuke uitdaging, naast het schrijven, waar ik geluk in kan vinden en wat haalbaar is voor mij. De lat naar beneden schroeven en een andere mindset lukt steeds beter. 

 

Ik neem jullie mee in al deze processen!

 

Tot volgende week,

Ive

Deze quote kwam ik tegen op de Instagram pagina Leer van Fred, waar Fred van Leer vaker quotes op zet. Ik vond hem zeker toepasselijk onder de blog!

Tagged on: , , ,

One thought on “Mijn batterij is leeg Ive-Olution

  1. Danielle van Hooff

    haha die quote is nu wel van op mij van toepassing.
    Succes met de acceptatie, ik vind het soms ook nog moeilijk om te accepteren wat mij nu bezighoudt door de vroeggeboorte.
    Dikke knuffel Ive en doe het vooral in jouw tempo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *