Bijna bij de finish.

De laatste lootjes voor de halve marathon. Hier kijk ik al een half jaar naar uit. Met eerst natuurlijk nog de hoop dat de marathon van Amsterdam door mocht gaan. Maar door de covid hield ik er rekening mee dat ook dit anders zou verlopen en dat het met behulp van de app virtueel zou worden. Natuurlijk geeft dat
niet zo’n grote kick als het meedoen aan een èchte marathon, zoals ik mij in april dit jaar had voorgesteld. Die afstand ga ik hoe dan ook rennen. Toch mooi dat nu met de app en gps mijn eigen run gemeten kan worden en ik een officiële tijd achter mijn naam mag zetten.
 
Een tijdje geleden kwam een vriend van mij met een idee om het geheel alsnog een beetje aan te kleden. Het idee was om een paar vrienden te vragen een stukje mee te lopen in een estafettevorm. Ik ren de afstand dus niet helemaal alleen. Ook heb ik een oud collega gevraagd om met mij mee te rennen. Zij had zich namelijk ook ingeschreven voor dezelfde afstand en was nog zoekend naar een plan B. Op die manier proberen we er nog een klein beetje jeu aan te geven. Ook al gaat het natuurlijk meer om de prestatie zelf,
is het wel fijn dat de vrienden die mij de afgelopen maanden gesteund hebben de dag zelf ook aanwezig zijn.
 
Nu de herfstmaanden aangebroken zijn wordt rennen in zonnig weer ook wat schaarser. Maar trainen gaat door. Ik ben al aardig wat keer als een licht verzopen katje thuis gekomen. Om in de regen te gaan rennen was ook weer een blokkade voor mij die ik moest doorbreken. Buienradar in de gaten houden voor het
droogste moment van de dag. Toch begon ik het al vrij snel als verfrissend te ervaren als ik eenmaal op temperatuur was door de inspanning. Wel moest ik mijn routes een beetje aanpassen en wat vaker een polderweg kiezen in plaats van een pad in het park bezaaid met natte bladeren. Ik ben als de dood om
onderuit te gaan.
 
Al met al gaat het veel voortvarender dan ik ooit had durven dromen. Was ik eerst nog druk bezig om te knokken om de 21 kilometer één keer in mijn leven te kunnen rennen, ben ik nu al bezig om mijn hardloop tempo op te schroeven. Tijdens mijn laatste korte training rende ik 5 km in net iets meer dan 31 minuten. Ik word nog een keer een echte atleet als ik mijn trainingen al zo scherp in de gaten hou. 
 
Ik kijk uit naar de volgende column. Die zal gaan over het halen van doelen in plaats van werken naar doelen. Ik heb namelijk in dezelfde week van de marathon nog een belangrijk doel voor mij behaald. Twee doelen waar ik heel lang aan gewerkt heb behaal ik, zonder het op die manier te plannen, in dezelfde week.
Maar dat dus de volgende keer.
 
René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *