Controle uroloog – Danielle’s chronische avonturen

Ik moest weer op  controle bij mijn uroloog in mijn eigen ziekenhuis. Deze afspraak stond al even gepland. Maar alsof de duvel er mee speelt, de dag voor de controle ging er wat mis. Ik werd wakker met koorts en vreselijke pijn in mijn nieren en flanken. Dus maar een afspraak gemaakt bij de huisarts en ik kon dezelfde dag nog terecht. Uit de uitslag met de dipstick bleek dat er iets teveel bloed in mijn urine was gevonden en werd de urine op kweek gezet om te kijken wat voor bacterie er in mijn urine zat. Aan de hand van de kweek kan er gericht worden behandeld. De huisarts had ook al overleg gepleegd met mijn eigen behandelend uroloog en op advies van de uroloog een antibioticakuur voorgeschreven, één zakje om de drie dagen. Dit alvast om dat ze dacht aan een gecompliceerde urineweginfectie (nierbekkenontsteking), dit vanwege de koorts. 

De dag erna op controle bij mijn eigen uroloog en deze heeft een echo ingepland van mijn nieren. Dit is dus afwachten, in Utrecht maakte ze meteen een echo van de nieren en krijg je gelijk de uitslag. Het zou handig zijn als ze dit ook zouden doen bij mijn eigen uroloog. Dat je niet één week hoeft te wachten en nog langer voordat de uitslag bekend is. Ik merkte dat het niet echt beter ging en kon gelukkig aan het einde van de week weer op controle komen, dan zou de uitslag wel binnen zijn, maar toen werd ik door de assistente gebeld dat de uitslag er pas na het weekend zou zijn en dat ik op maandag weer op controle moest komen bij de huisarts. Dit was wel een tegenvaller want ik was aan de antibioticakuur begonnen maar wist niet of dit de goede kuur was. Ik ben wel nog voor het weekend op controle geweest bij de huisarts. 

"Helaas was de antibiotica kuur niet afdoende voor deze bacterie."

Op maandag aan het einde van de ochtend weer naar de huisarts toe, weer geen uitslag! De huisarts zei: ‘dit is niet goed als het zolang duurt.’ Ze zou weer contact opnemen met de instantie die de kweek voor de huisartsen uitvoeren. Ik had zelf in begin van de middag ook nog gebeld en toen was de uitslag er ook nog niet. Ik ging maar even Netflix kijken om afleiding te hebben.

Aan het einde van de middag ging mijn telefoon, het was de huisarts, en deze had de uitslag van de urinekweek gekregen van de microbioloog. Ook had ze met de microbioloog overlegd, want deze bacterie die nu in mijn urine aangetroffen is, heeft er nog nooit ingezeten. Helaas was de antibiotica kuur niet afdoende voor deze bacterie. Dus weer een andere kuur voor tien dagen en aan het einde van de week weer op controle bij de huisarts. En hopelijk slaat deze kuur wél aan.

Zo blijf ik wel sukkelen eerst met mijn bacterie in de neus en nu weer een bacterie in de urinewegen. Maar ja, een katheter is tenslotte een vreemd voorwerp wat je inbrengt. En dat brengt altijd risico’s met zich mee. En de ene persoon heeft daar geen last van en de ander is daar gevoeliger voor. Ik zal wel vatbaarder zijn voor infecties. Ik moet dat accepteren en dat dit bij mij hoort.

Gelukkig komt het mooie weer (tenminste, dat hoop ik) eraan en kan ik genieten van de zon. Dan maar hopen dat de KNO arts wel tevreden, dan is er nog iets goeds.

Ik blijf positief en kijk naar de dingen die ik wél kan en geniet daar intens van.

Liefs, Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *