Doorgaan! – Danny Saat, staat & gaat

Hallo allemaal! Mijn naam is Danny Saat. En nee, mijn achternaam is niet verkeerd gespeld… Het is een cadeau van je vader/grootvader en daar moet je dan mee leren leven. Dat is natuurlijk gekkigheid, maar ook de waarheid. 🙂 “Saat, je bent weer te laat” of “Saat, waarom doe je zo sloom als je praat”. Ok, er zijn nog wat ergere varianten, maar die mogen jullie zelf invullen.

"In maart 2005 kwam ik er achter dat er een tumor in mijn hoofd zat."

Al bijna 20 jaar ben ik samen met mijn vrouw Jane. Mijn kanjer! Zou ook niet weten wat ik zonder haar moet. Je begrijpt dan wel dat ik ook vaak Tarzan word genoemd… Zeker als je mijn postuur ziet ‘ahum’. Samen hebben wij een prachtige meid. Haar naam is Elena en ze is bijna 10 jaar. Een heel mooi, lief, schattig, ondeugend meisje. Die nu een beetje aan het puberen is. Dat hoort er allemaal bij. Ze is alles voor ons en ze krijgt dan ook alles voor elkaar. De Mac zit dan ook iets te dichtbij en lekker en veel eten zijn wij niet vies van… Dat ”Happy” zit dus wel goed bij ons, want wij weten ons altijd wel te vermaken.

Er zijn natuurlijk ook wat andere kanten van dit verhaal. In maart 2005 kwamen ik erachter dat er een tumor in mijn hoofd zat. Dat was erg schikken, zeker voor mijn vrouw en naasten. Gelukkig was de operatie goed geslaagd, alleen moesten er nog wel voor de zekerheid wat resten worden verwijderd door middel van chemo-pillen en hersenbestraling. Om het zekere voor het onzekere te nemen en dat er niets meer terug kan groeien. Gelukkig is dat ook goed verlopen en ik kon weer verder met leven.

"Dus gewoon doorgaan!"

Dan denk je dat alles weer op zijn pootjes terecht komt, maar dat was niet het geval. Uiteindelijk heb ik daar toch epilepsie aan over gehouden. Dat is niet anders. Daar zijn dan weer pilletje voor. Op zich ging dat wel goed. Gewoon werken en leven zoals iedereen dat doet. Toch was het toch allemaal heel ingrijpend, maar het leven gaat door en er moet ook brood op de plank komen. Dus gewoon doorgaan!

Oké, ik moet het hier even bij laten. Deel twee hebben jullie nog van mij tegoed. Dit is in ieder geval een klein begin van wat ik wil bloggen/vertellen. Het kost mij wel veel energie om te denken en tegelijkertijd te typen. Het is voor mij lang geleden dat ik een hele lap tekst aan het typen was. Op school was schrijven ook niet mijn sterkste punt, maar dit is voor mij ook een goede oefening. Mijn doel is om te leren leven met mijn situatie en om te genieten van de mooie dingen in het leven!

Het beste iedereen!
Lieve groet,
Danny

Tagged on: , , , , ,

6 thoughts on “Doorgaan! – Danny Saat, staat & gaat

 1. Arthur&Carina

  Wij vinden jou een kanjer en een lieve man
  Wij vinden je geweldig en je hebt een lieve vrouw en dochtertje
  Lieverd sterkte en ga zo door met Gods rijke zegen
  Een lieve groet van ons Arthur&Carina 👍🙋🏼‍♀️🙋‍♂️

 2. (juf) Willie

  Bedankt voor het delen van jouw verhaal. Respect! Fijn om te lezen dat het nu (naar omstandigheden) weer goed gaat.

 3. Anja

  Mooi geschreven Danny, ik ben erg benieuwd naar je verhalen. Je schrijft wel op een goede manier dus dat komt zeker goed. Welkom ook even via een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *