Drie jaar… – Mijn leven met Bechterew

Mooie mensen, mijn vorige artikel sloot ik af met drie redenen waarom ik dit jaar toch een halve marathon loop. Twee redenen had ik al verteld maar één reden hadden jullie nog tegoed. Waarom ik besloten heb om niet een hele marathon te lopen is omdat ik sinds eind april officieel van de medicatie af ben en ik niet wil overtrainen en de medicatie weer nodig zal hebben.

René buiten bij Reuma Nederland

HOE BEN IK HIER GEKOMEN

Drie jaar geleden heb ik het roer van mijn leven omgegooid en mijzelf een compleet betere leefstijl aangemeten. Niet alleen in dieet en beweging maar ook mentaal. Ik ben toen begonnen om voor mijzelf een nieuw programma in mijn onderbewustzijn te installeren. Dat heb ik gedaan door affirmaties. Ik begon tegen mijzelf te zeggen dat ik me iedere dag een stukje beter zou voelen. Met de hoop uiteindelijk zonder medicatie te kunnen leven.

ZELFHELEND VERMOGEN

Tijdens mijn zelfstudie ben ik meerdere artikelen tegengekomen over het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ook heb ik op YouTube meerdere video’s van dokter Joe Dispenza bekeken. Allemaal om geloof te creëren dat ik gezonder kan worden in de toekomst. Een nieuw programma in het onderbewustzijn installeren was dus het doel en in kleine geloofwaardige stappen. Van de een op de andere dag genezen zijn, kon ik niet geloven. Maar dat het verspreid over een langere tijd beter zou gaan wel.

EEN NIEUW VERHAAL

Twintig jaar was ik ervan overtuigd dat het steeds slechter en slechter zou gaan met mijn gezondheid. En dat mijn ziekte steeds erger zou worden. Dat verhaal heb ik voor mijzelf dus veranderd. Iedere dag gaat het beter en beter met mij. Ik was een van de extreemste gevallen binnen het reumatologisch instituut waar ik patiënt ben. Mijn reumatoloog kon het ook amper geloven toen ik hem vorig jaar vertelde dat ik een halve marathon zou lopen.

AFBOUWEN

De laatste drie jaar ben ik naar mijn lichaam gaan luisteren. De frequentie van injecteren ging omlaag. Van wekelijks naar twee wekelijks naar drie enzovoort. Dat ik eind april mijn reumatoloog vertelde dat ik toen eenmaal per twee maanden injecteerde besloot hij mij van de medicatie af te halen. Ik heb nu nog een paar injecties die tot maart volgend jaar mee moeten gaan. Dan heb ik, als alles volgens planning gaat, mijn laatste controle bij mijn reumatoloog.

HAAST NIET TE GELOVEN

Drie jaar ben ik onderweg geweest om te komen waar ik nu ben. Al die tijd heb ik het geloof gehad, dat het zo goed zou gaan dat ik ooit zonder medicatie zou kunnen. Maar toch was het een enorme verrassing toen de reumatoloog zei dat hij de medicatie ging stoppen. Soms heb ik nog wel pijn door de schade die de ziekte gedaan heeft. Maar de ontstekingspijn is zo goed als weg. Voor mijzelf heb ik bewezen dat ik een beter en gezonder leven kon krijgen. En ik blijf dus ook op die positieve manier tegen mijzelf praten met het geloof dat het in de toekomst nog beter kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *