Eind goed, al goed – Ive-Olution

Eind goed, al goed Ive-Olution

Zo als de titel al doet vermoeden, ga ik stoppen met mijn mooie Chronisch & Happy avontuur… Wel na lang wikken en wegen, want dit is een mooi platform, met een mooi, divers, gezellig team! Alleen werd het schrijven teveel ‘moeten’ en ging het mij meer energie kosten dan dat het mij opleverden… Dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling! 

Energiebalans is sowieso wel iets waar ik de laatste tijd zeer intensief mee bezig ben geweest, ook nu ik ambulante begeleiding heb gekregen. Ik heb nu gelukkig wel iets meer energie in de herfst en winter, omdat door de kou mijn bindweefsel wat stugger en steviger is, voor mij dus een voordeel deze temperaturen hahaha. Maar op het moment zijn er gewoon bepaalde dingen zoals mijn EMDR sessies en operatie traject/ de voorbereidingen erop voor maart 2022. 

Ik heb het afgelopen 1,5 jaar, op 14 februari 2022 zelfs alweer 2 jaar sinds ik te horen kreeg dat ik Ehlers Danlos heb, ontzettend veel geleerd in het proces van chronisch ziek zijn en energiebalans! Maar vooral heb ik geleerd dat ik ontzettend veel voor andere zorg en veel zorgen van anderen al in mijn te volle rugzak stop en met mij mee draag. Het is voor mij dus ontzettend belangrijk om goed voor mezelf te zorgen!

Vandaar deze keuze, met moeite, maar ik weet dat het beter is. Ook omdat ik graag energie wil steken in mijn eigen blogs en website! En om voor 2 websites te bloggen bleek toch iets te veel van het goede!

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de lieve reacties, het medeleven en het lezen van mijn blogs! Voor mij is het nu tijd om verder te gaan in het proces van chronisch ziek zijn, waar loslaten ook bijhoort! Ik merk dat alles rond de Ehlers Danlos, dysautonomie en MCAS steeds meer naar de achtergrond verdwijnt op dit moment, het is een stukje van mij, een onderdeeltje van Ive! Ik ben er achter gekomen dat ik hier nu op een andere manier mee wil omgaan, op een wat luchtigere manier, niet door erover te bloggen op 2 websites. 

Ik ga mijn energie besteden aan mijn EMDR sessies, operatie traject, eigen website en zoals ik het altijd noem ”Mijn Oostenrijk Droom”!

In de periode hiervoor waarin het met mij minder goed ging door de eigenlijk zoveelste depressie vroeg ik mezelf iets af, namelijk ”Wat zou mij nu echt gelukkig gaan maken?”

Op die vraag kwam eigenlijk al heel snel een antwoord, namelijk ‘mijn koffers pakken en 3 maanden of langer naar Oostenrijk gaan’. Voor de meeste mensen uit mijn omgeving gaat dit absoluut geen verrassing zijn haha, wie Ive zegt, zegt Oostenrijk. Oostenrijk is mijn 2de thuis, de plek waar het mentaal en fysiek vaak een stuk beter gaat, het land waar ik heimwee naar heb en waar ik gelukkig ben! 

Om nog een keer de quote te herhalen die de laatste keer toen ik in Oostenrijk was op de muur stond: ‘Om rustig te worden moet de mens ophouden met denken en beginnen met dromen’. Toen dacht ik ”waarom niet”, als dit is wat mij gelukkig maakt!

Naast alle soms nare, vervelende dingen, ben ik daarom bezig om de mogelijkheden hiervan te onderzoeken! Ik ga hier dan ook zeker over bloggen op https://ive-olution.nl

Ik hoop dat jullie mij hierop verder zullen willen volgen!

Nogmaals bedankt voor de steun, lieve reacties en het lezen van mijn blogs! Ook wil ik Jessica bedanken voor de kans en wens ik haar heel veel succes in haar strijd! Natuurlijk alle medebloggers bedankt voor jullie lieve appjes en veel succes met jullie mooie blogs, ik zal jullie blijven volgen!

Ive, Ive-Oultion

Tagged on: , , ,

4 thoughts on “Eind goed, al goed – Ive-Olution

 1. Anja Schrijen-de Winter

  Ive ik denk dat het heel goed is dat je deze beslissing hebt genomen!!!
  Liefs Anja

 2. Monique

  Ive,
  Wat is er nu mooier dan je droom najagen! Go for it
  Ik wens je al het goeds, kracht, vertrouwen, liefde, inspiratie en doorzettingsvermogen toe.
  Groetjes Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *