Eindelijk!

Vorige week vertelde ik hoe de plaatsing van de button was gegaan. Op de dag van vandaag gaat het nog steeds erg goed! Ik heb nog steeds geen pijn wat ik heb is geen pijn te noemen. Zo fijn eindelijk! 

Vrijdag had ik een controle in het ziekenhuis voor de button. Ik zag eindelijk de verpleegkundige weer die een tijd ziek is geweest. Er was weer miscommunicatie geweest. Zij had doorgekregen dat ik kwam voor informatie voor de plaatsing van de button. Die had ik dus blijkbaar van te voren moeten hebben. Je raad het al dat heb ik niet gehad. Ze heeft de button gecontroleerd en het zag er allemaal goed uit. Ze was erg verbaasd dat het zo goed gaat met button. Het wildvlees is ook erg verminderd. En het belangrijkste de pijn is ook verdwenen! Dit komt allemaal door de button! Ik baal dus dat ik niet eerder de button heb gekregen. Dan had dat veel pijn en goede bespaard, maar het is wat het is. Ik kan daar niks meer aan veranderen. Ik ben in ieder geval super blij dat het nu zo goed gaat! 

Tijdens het gesprek gaf zij aan dat het door ziekte allemaal rommelig is gegaan en dingen niet zoals ze horen. Daar was ik al wel achter maar goed ik kon daar niks aan doen, behalve dan erachter aan zitten en zelf het regelen. Ze had bij de leverancier voor mijn sonde spullen slangen besteld en spuitjes. De slangen moeten op de button worden aangesloten en elke week vervangen worden. Zonder die slangen kan ik dus geen sondevoeding aansluiten. Als ik ze iets langer gebruik zal het geen ramp zijn, maar het is vervelend als het verkeerde wordt bezorgd en het wel goed is doorgegeven. Waar mensen werken worden fouten gemaakt dat weet ik, maar zulke dingen zijn er vaker gebeurd. 

Maar goed de slangen zijn dus voor de nieuwe button dat is een ander merk. De slangen zijn dus daarvoor geleverd voor de nieuwe button, maar niet degene die ik nu heb. Dat was een, maar de spuitjes om de ballon van de sonde te controleren waren ook de verkeerde. Er zit een verkeerde aansluiting op, die niet past op de button. Dus de slangen èn spuitjes heb ik maar zelf uitgezocht en besteld. De slangen zijn goed want die heb ik gelukkig gisteren binnen gekregen. Ik verwacht dat de spuitjes ook goed zullen zijn en ik nu de juiste spullen heb. Verschrikkelijk irritant vind ik het dat er de verkeerde spullen worden geleverd. Dan moet ik er weer achter aan om de juiste dingen te bestellen. Energie die ik liever ergens anders aan besteed, maar hopelijk is het nu goed. 

Deze week is er ook veel veranderd bij mijn stage. Ik liep stage bij de polikliniek geriatrie, maar sinds deze week bij kindergeneeskunde en gynaecologie. Het is echt anders, maar tot nu toe ook erg leuk! Gelukkig heb ik afscheid kunnen nemen van de afdeling want ik was begin van de week nog ziek door de plaatsing van de button. Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb kun je mijn vorige column lezen dan wordt alles duidelijk. De komende tien weken zal ik hier stage lopen bij kindergeneeskunde en gynaecologie. Tot en met halverwege april loop ik stage. Daarna heb ik nog kort les, examens en dan hoop ik mijn diploma te bemachtigen. Dat komt wel goed want tot nu toe heb ik ook alle examens gehaald. 

De eerste twee weken zullen wel de meeste energie kosten omdat alles weer een beetje nieuw is. 

Afgelopen week heb ik ook een afspraak gehad bij een nieuwe diëtiste. Ik ga beginnen met het Fodmap dieet om te kijken waar ik niet tegen kan, en mogelijk ook de sondevoeding aan te passen. 

Volgende week zal ik ook wat vertellen over de werkzaamheden die ik doe en wat de verschillen zijn tussen de afdelingen. Een fijne week gewenst en tot volgende week! 

Liefs, Naomi 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *