Even een pas op de plaats – Ive-Olution

Even pas op de plaats

Zoals sommige van jullie is opgevallen, is er vorige week geen blog van mij online verschenen. Ik zal even toelichten, waarom niet. 

 

Er staan de komende tijd best een aantal grote, spannende, ingrijpende dingen voor mij persoonlijk op de planning. Dit zijn onder andere: het starten met ambulante begeleiding, verdere stappen voor een eventuele operatie en het beginnen met een EMDR (trauma behandeling). Ook heb ik zoals sommige misschien ook wel weten ook een eigen blog/website.(www.ive-olution.nl) Hierin wil ik ook weer wat meer energie gaan steken, maar ik merk toch dat de combinatie van wekelijks bloggen voor dit mooie platform en mijn eigen blog mij te veel energie kost. Daarom heb ik samen met Jessica besloten dat mijn blogs op Chronisch&Happy nu om de week online zullen gaan verschijnen!

 

Net zoals andere mensen heb ik ook gewoon weg niet altijd heel veel energie! Ik moet altijd heel goed op mijn energiebalans letten en goed plannen hoeveel energie waarnaartoe gaat. Hierin ben ik ook nog best wel zoekende… Want als 23-jarige wil ik natuurlijk van alles ondernemen! Alleen door de combinatie van het chronisch ziek zijn door de eds en trauma & depressie heb ik verminderde energie, omdat daar natuurlijk dagelijks al het nodige naar toe gaat. 

 

Ik wil zeker niet stoppen met bloggen, omdat ik door eigen ervaringen en de andere blogs die ik lees, zeker mee wil dragen aan het onbegrip en de ontbrekende kennis! Deze ervaar ik zelf helaas ook nog regelmatig, wat ook zorgt voor frustratie. 

 

Ik heb wel een onwijs fantastische vakantie gehad in Oostenrijk. Ik heb 10 dagen supergave, mooie, leuke dingen gedaan! Deze hebben mij weer veel energie opgeleverd, maar ook energie gekost. Ik heb mooie wandelingetjes gemaakt, een paraglide vlucht met een professional achter mij, een halve dag geskied op de gletsjer in Sölden, de Kaunertaler Gletscherstrasse gereden & de gletsjer zelf bezocht, een uitstapje naar Ischgl waar je met verschillende gondels en stoeltjesliften het Zwitserse Saumnaun kan bezoeken! 

 

Echt een hoop leuke dingen, want vaak als ik in Oostenrijk ben, merk ik toch dat ik over het algemeen wat betere dagen heb! Dit komt denk ik zelf door de gezonde, schone berglucht. Ook ben ik daar meer ontspannen en is mijn hoofd minder vol. Het is ook gewoon echt mijn 2de huis en ik vind de bergen iedere keer weer magisch, zowel in de zomer als de winter. Ik kon zelfs eerder skiën, dan fietsen hahaha. 

 

De komende tijd staat er dus weer van alles op de planning voor mij, zelf hoop ik dat het mij allemaal weer gaat helpen een verbeterde versie van mezelf te worden! Ik ben de afgelopen 2 jaar zo enorm veel gegroeid als persoon, door keuzes die ik zelf heb gemaakt en hulp van psychologen! Nu hoop ik zelf ook nog in mezelf te gaan geloven en trots te mogen zijn op mezelf!

 

Ik zal jullie waar het kan meenemen in al deze processen! Sommige dingen zullen misschien wel te persoonlijk zijn om te delen, maar hier ga ik nog even over nadenken!

 

Ik zou deze blog graag willen afsluiten met een quote die in het appartement in Oostenrijk op de muur stond, vertaald vanuit het Duits. Toen ik deze quote zag dacht ik, toeval bestaat niet!

 

‘’Om rustig te worden moet de mens stoppen met denken en beginnen te dromen.’’

 

Mijn volgende blog zal verschijnen op dinsdag 5 oktober! Mijn blogs gaan de 1ste en 3deweek van de maand op dinsdag middag online komen.

 

Tot de volgende keer,

Ive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *