Even voorstellen… – Écht Eliane

Hallo daar! Nieuw gezicht en nieuwe blogster voor Chronisch & Happy! Ik zal mij daarom even voorstellen: ik ben Eliane en ik ben 25 jaar oud. Ik woon in Oude-Tonge bij mijn ouders (en zussie), maar mijn vriendin en ik hebben afgelopen week de sleutel van ons huisje gekregen! Echt lang zal ik dus niet meer thuis wonen.

Profielfoto Eliane

Er komen drukke weken aan met verven en verhuizen, dus tussendoor ben ik even flink veel energie aan het sparen.
Ik heb namelijk verschillende chronische aandoeningen waardoor ik goed op mijn energie moet letten. Ik blijf vaak in die “vaagheid” praten, maar met mijn blogs wil ik hier juist open over zijn.

Dit wil ik doen door te delen wat het met mij en mijn naasten in het dagelijks leven doet, wat er allemaal bij komt kijken met wat “de buitenwereld” niet ziet of weet en wat het mij heeft gebracht. Alleen maar ellende is het namelijk niet. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter wat mijn passie is. Namelijk andere mensen helpen met bewegen. Zo gezegd zo gedaan en heb ik in 2019 de opleiding tot Bewegingsagoog afgerond. Maar zo makkelijk als ‘zo gezegd zo gedaan’ was het niet. Vol goede moed wilde ik ondanks mijn aandoeningen, toch mijn werk als Bewegingsagoog doen. Ik begon aan een nieuwe baan en zette daarnaast ook mijn eigen bedrijfje Make you Move op. Maar al snel bleek dat dit veel te zwaar voor mij was waarna het medische balletje verder is gaan rollen.

Sinds 2009 heb ik namelijk Diabetes type 1 en kreeg ik in 2017, na een breuk in mijn linker pols, de diagnose CRPS (complex regionaal pijnsyndroom). Naast dat diabetes mijn leven al veranderde, heeft CRPS al helemaal voor een ommekeer in mijn leven gezorgd. De naam verklapt het al een beetje, maar hierdoor heb ik 24/7 heftige (zenuw)pijn en dystonie waardoor ook de functie in mijn linker arm/hand volledig is weggevallen. Daarnaast heb ik ook Gastroparese (letterlijk een verlamde maag) en is de functie van mijn blaas sinds 2020 volledig weggevallen waardoor ik nu sinds kort via mijn navel katheteriseer. Ja, ja, mijn navel is letterlijk een gat geworden!! Hihi!

Tja, helaas heeft nog niemand het toverstafje gevonden om een goede gezondheid te toveren (geef mij een seintje wanneer dat wel zo is…). Maar waar ik zelf van overtuigd ben is dat als je alles bekijkt met een beetje humor en kijkt naar wat je wél kan en hebt, dat het leven ontzettend ‘wauwie’ is!!

Kortom; in mijn blogs lees je hoe ik open en eerlijk ben met een flinke dosis positiviteit.

3 thoughts on “Even voorstellen… – Écht Eliane

  1. John Monteiro

    Eliane, ik wens je heel veel succes en plezier met dit prachtige blog initiatief van jou bij Chronisch & Happy. Wat een mooi initiatief. Ik wens je heel veel positiviteit toe.

  2. Cok oostlander

    Lieve Eliane,Wat heb je dat mooi opgeschreven zo eerlijk en waar,maar we zijn ook zo trots op jou zoals jij met alles omgaat,natuurlijk zijn er momenten waarop je denkt waarom ik……maar dan herpak je je weer.We zijn ook zo blij dat je met Thessa in een heerlijk huis samen gaan wonen,lekker dichtbij mam en pap en natuurlijk bij de hele familie ,want we zijn echt een familiekliek haha.Ook Madeleine je lieve zus zal je vaak op bezoek krijgen want je kan ook niet zonder haar.Nu schat liefs Opa en Oma…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *