Goed – Anja’s gedachten

‘Goedemorgen, hoe gaat het met je?’ ‘Ja, het gaat wel goed.’ ‘Oke, da’s fijn.’

Maar hoe het werkelijk met me gaat, laat ik even zitten. Ik ben iemand die mensen niet graag
opzadelt met mijn gedachten en problemen. Dus om er dan maar vanaf te zijn zeg ik dat het goed gaat. Ik denk dat het wel herkenbaar is voor de meeste mensen, ook als je geen chronische ziekte hebt is dit een vraag die vaak zo beantwoord wordt.

"De dagen dat ik een slechte dag heb kun je op één hand tellen."

De maatschappij is tegenwoordig ook niet meer zo geduldig als vroeger. De mensen zijn vaak gejaagd en moeten dit en dat. De tijd om echt te luisteren is er niet meer in de tijd van tegenwoordig. De dagen dat ik een slechte dag heb kun je op een hand tellen. Laatst had ik nog zo’n dag.

Ik had al een vervelende nacht gehad. De dag wilde dan ook niet goed starten. Ik had veel schrikreacties uit het niets. Mijn benen voelen als 100 kilo op zo’n dag. De fysio liep die dag ook niet. Ik loop met de fysio altijd om mijn conditie op peil te houden. Maar vandaag sleepte ik heel erg met mijn voeten. Na de fysio werd het niet veel beter en kwam er de hele dag niets uit mijn handen. Echt moe en nergens geen zin in. De dag kwam wel tot een einde maar ik was helemaal gesloopt. Gelukkig was deze dag op een dag dat ik vrij was, want de meeste tijd ben ik vrolijk en opgewekt en laat ik het niet heel goed merken.

Een nadeel voor mij is wel dat je het wel heel goed aan mij kan zien hoe het met me gaat. Mijn ogen staan moe of andere dingen en dan krijg ik best wel vaak de vraag: gaat het wel goed met je? Ik ben ook iemand die graag haar slechte momenten zoveel mogelijk voor mezelf wil houden. Het lukt me redelijk goed om bv tijdens het werk een masker te dragen. De patiënten hoeven niet te merken dat ik een slechte dag heb.

Goed is voor iedereen op een andere manier goed. Elkaars ‘goed’ respecteren hoort er ook bij. Hoe lastig dat in sommige situaties ook is. Wanneer is het voor mij goed? Eigenlijk functioneer ik het beste als ik gewoon in een voor mij normaal ritme zit.

Goede Open Eerlijke Doorzetters

De vastigheid voor het schrijven voor deze mooie site is een routine geworden en ik kijk er dan ook iedere keer weer naar uit om hiervoor aan het schrijven te zijn. Ik merk dat door de tijd waar we nu inzitten het voor mij al gauw heel goed is. De zaterdag probeer ik met enige regelmaat te reserveren voor het schrijven van blogs. Door een inkijkje te geven op deze manier in mijn leven hoop ik dat ik mensen tot inspiratie kan zijn ook op een bepaalde manier naar het leven te kijken.

Ik heb voor het woord goed ook een mooie afkorting verzonnen voor het mooie en sterke team waar ik deel van uit mag maken en waar ik tot op de dag van vandaag erg DANKBAAR voor ben. GOED staat voor: Goede Open Eerlijke Doorzetters. Misschien kun je zelf wel bedenken waarom ik deze afkorting gekozen heb.

Ik voel me door het schrijven van deze blog best wel kwetsbaar. Dat vind ik soms best wel moeilijk, maar ook dat is een kant van het leven en van je manier van leven die je af en toe best mag laten zien. Ik stap nu best wel over een drempel heen en dat maakt me wel weer trots. Ik vind het even belangrijk om het te benoemen omdat schrijven dus af en toe ook doorzettingsvermogen vraagt en je soms ook echt wil laten zien en voelen hoe je jezelf voelt. Hoe voel jij je als je op deze manier nadenkt over het woordje goed? Ik ben daar nieuwsgierig naar. En bedenk: openheid leidt tot begrip.

4 thoughts on “Goed – Anja’s gedachten

  1. MS Diva

    Zeker heel herkenbaar, dat je al gauw snel zegt dat het goed met je gaat.
    Je wilt denk ik een ander ook niet tot last zijn en liever over de leuke dingen in het leven hebben.
    Gelukkig kun je in de blogs heel veel kwijt en kun je het altijd laten lezen, als ze er naar vragen 😉

  2. Anja

    Dat is zeker waar @MS Diva De blogs geven mij een fijn gevoel. Ik kan het op een veilige manier van me afschrijven Nog bedankt voor het delen van mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *