Hartsvriendinnen deel 1 – Anja’s gedachten

Een hele tijd terug had ik voor het een en ander even contact met iemand van de redactie van ‘Vriendin’. Opeens kreeg ik de vraag of ik een vriendin had om mee te doen aan de rubriek “Hartsvriendinnen”. Over die vraag hoefde ik niet lang na te denken en ik appte meteen mijn hartsvriendin Amber om te vragen of ze dat iets vond. Vrijwel meteen reageerde ze enthousiast. 

Met het verhaal in de vriendin vieren we onze afgerond 30 jarige vriendschap. Een heel bijzonder moment. 

Vrijwel direct na haar antwoord laten weten dat we heel graag mee wilde doen. Kort daarna kregen we beide een vragenlijst opgestuurd. De vragen beantwoorde we afzonderlijk van elkaar. Ook moesten er foto’s bij worden geplaatst. De foto’s had ik zo bij elkaar gezocht, maar 30 jaar vriendschap en dan een kleine selectie aan foto’s mogen maken is best een uitdaging. Antwoord geven op de vragen ook, want ja, hoe voeg je 30 jaar samen in 750 woorden. De tekst voor het stuk is geschreven, dat hebben we niet zelf gedaan. 

Het interview voor de rubriek is telefonisch afgenomen en het heeft ongeveer drie kwartier geduurd. Wat was het leuk om hieraan samen mee te werken. We hebben het over van alles en nog wat gehad en eigenlijk zouden nog wel een keer de rubriek kunnen vullen, maar laten we dat maar niet doen, hihi. De vele herinneringen die we met ons meedragen in onze vriendschap zijn er teveel om op te noemen, maar er is een hele bijzondere uitgepakt. Een andere mooie herinnering deel ik toch wel met liefde met de trouwe lezers van mijn blog. We gingen ook jarenlang samen op schoolkamp. Vanaf een jaar of zes gingen we jaarlijks op schoolkamp.

In die tijd had ik nogal last van heimwee. Ik had een dagkalender en Amber zorgde ervoor dat de heimwee een beetje naar de achtergrond verdween. We sliepen ook altijd op dezelfde kamer, waardoor het heel vertrouwd voelde. 

De rest van het interview lees je binnenkort in Vriendin nummer 12. Dat is de week van 22 maart. Ga jij ons halen?

Ook via deze weg wil ik mijn lieve vriendin Amber bedanken voor dit mooie avontuur en wil haar bedanken voor de vriendschap en voor de plaats die ze inneemt in mijn leven. Zonder jou kan ik me niet meer voorstellen. Dankjewel lieve schat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *