Huishouden – Anja’s gedachten

Het huishouden is een taak die bij het leven hoort. Op mijn manier doe ik mijn best aan het huishouden bij te dragen. Ik doe de was, handdoeken, ondergoed wassen en opvouwen. Mijn kleren hang ik op het was rekje. Twee dagen in de week ben ik daar mee bezig. Vaste dagen, zodat ik structuur heb in mijn leven.

Zo heb ik dat ook voor mijn kleren klaarleggen, één avond in de week voor de hele week mijn kleren klaarleggen. Dat geeft wat ik nodig heb.

Soms zijn er klusjes in huis die wel moeten gebeuren, maar die ik niet alleen kan. De begeleiding helpt me voornamelijk met mijn verzorging en af en toe een begeleidingsgesprek, maar voor extra klusjes zet ik mijn netwerk in. Schoonmaken, iets wat zo nu en dan mag gebeuren. Of ja, soms moet het even gebeuren. Elk nadeel heeft zijn voordeel en echt schoonmaken, dat lukt me niet zoals ik zou willen. Al een paar weken is mijn vloer erg vies. Echt de vloer schrobben, dat lukt me zeker niet. Hoe fijn is het dan als je moeder komt en dat dan met liefde even voor je doet. De vloer van mijn huis word een beetje bijgehouden door de schoonmaak van de woonvorm. Maar ja, schoon wordt het daar niet van. 

"En soms is het leuk om naar te kijken, hihi."

Mijn moeder doet iedere week een stukje van de vloer. Dan zit ze op haar knieën en schrobt dan de vloer met een schuursponsje schoon. Ze heeft dan wel iets weg van een sprookjes
figuur. 

Soms vind ik het echt niet erg dat ik bepaalde dingen niet kan. En het is soms nog wel leuk om naar te kijken ook (foto maken mag niet), hihi.

Vandaag ook maar van de gelegenheid gebruik gemaakt mijn nieuwe glasgordijnen een eerste wasbeurt te geven. Deze zien er nu ook weer als nieuw uit. Het is fijn dat ik met een beetje hulp van mijn netwerk mijn eigen leven kan leiden. 

2 thoughts on “Huishouden – Anja’s gedachten

  1. Oma

    Het ziet er altijd netjes uit bij je vind ik. Maar het was weer een mooi verhaal. Knap wat jij allemaal doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *