Hulp vragen en accepteren Ive-Olution

Hulp vragen en accepteren


Ik ben aan het leren steeds meer hulp te vragen en te accepteren. Ik bouw een steeds groter hulp/zorg netwerk om mij heen, met onder andere: 2 fysiotherapeuten, een ergotherapeute, een revalidatiearts, een ggz psycholoog, nu nog ondersteuning vanuit stichting Mee, maar vanaf 1 sep heb ik een indicatie vanuit de WMO voor ambulante begeleiding. 

 

Steeds meer mensen die mij, juist helpen ook weer zo zelfstandig mogelijk te leven en dingen te doen, natuurlijk lukt niet alles zelf, maar mijn doel is wel om zo zelfstandig mogelijk alles te doen! Ik ben toch steeds meer bezig middels kleine stapjes om op mezelf te gaan wonen, maar ja als chronisch zieke is dit iets wat niet zo maar even gaat. 

 

Ik ga nu eerst uitzoeken met mijn ergotherapeute en ambulante begeleiding welke hulp ik nodig ga hebben als ik op mezelf ga wonen. Ik weet bijvoorbeeld dat ik wel huishoudelijke hulp nodig heb, boodschappen moet gaan bestellen, wat trucjes moet gaan leren, bijv. koken voor een paar dagen, aanpassingen aan de keuken en badkamer en een appartement op de begaande grond of een gebouw met lift. Al deze hulp aanvragen en woonruimte vinden die geschikt is voor mij gaat ook gewoon tijd kosten. En natuurlijk ook een berg energie!

 

Ik vind het ook enorm confronterend, maar deze stap moet/wil ik nemen en die confrontaties zullen blijven komen. Als ik eenmaal op mezelf woon zal ik ook nog tegen dingen aan gaan lopen die misschien niet zullen lukken, maar ja dan denk ik maar aan wat mijn moeder altijd zegt: ‘’voor alles is een oplossing’’! Ik geloof redelijk in toeval, en denk ook dat als de tijd rijp is, er een mooie woonruimte voor mij op mijn pad zal gaan komen!

 

Wel merk ik dat mijn hoofd overuren maakt door de afspraken en informatie die ik nu krijg van alle gesprekken met mijn ergotherapeute en bijv. psycholoog. En alle telefoontjes voor het regelen van dingen rondom mijn 2de deel van de geslachtsoperatie en het plannen van een intake met ambulante begeleiding. 

 

Gelukkig komt er binnenkort iets leuks aan, waar ik hopelijk weer even door kan bij komen en wat mij ontspant! Hierover zal ik later wat meer schrijven!

 

Tot volgende week,

Ive

One thought on “Hulp vragen en accepteren Ive-Olution

  1. Trudy

    Natuurlijk is er voor alles een oplossing maar dat vreet ook energie. Je kunt dit alles ook zien als een uitdaging en door jezelf daarin kleine doelen te stellen, die niet te moeilijk te behalen zijn zul je veel meer positieve energie ervaren en wordt het zelfs leuk om naar de toekomst uit te kijken. En denk er om je kunt niet falen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *