Hulp – Mijn ‘vriend’ MS & ik

Hallo allemaal,

Hulp aanbieden aan anderen. Tsja, daarmee stond ik altijd vooraan. Anderen helpen en hulp geven. Maar dat gaat nu niet meer, ik moet aan mijzelf denken.

Wat zijn er veel lieve mensen die mij hun hulp nu aanbieden, hartverwarmend. Alleen moet ik die hulp leren aanvaarden en dat vind ik best een dingetje. Ik kan best alles zelf, denk ik dan, maar helaas: dat zit er niet meer in.

Gaande weg leer ik en aanvaard ik die hulp steeds meer en meer. En wat mijn wijze buurvrouw  Saskia zei: ‘Riet, als men hulp aanbiedt dan meent men het het ook echt, gewoon aannemen.’

Jongens, ik leer het elke dag steeds beter en kan er dan ook echt van genieten. Ik moet niet meer eigenwijs zijn om te denken ‘ik kan het allemaal wel zelf’, samen staan we sterk en zo is het maar net.

Liefs Rita