It’s the most wonderful – MS Diva

Ik hou zo van deze tijd, het vroeg donker worden, kaarsjes aan, muziek luisteren, en films kijken met een heerlijke “borrelplank”. Ook de tijd voor “de leukste” radio programma’s zoals de Top 4000 van radio 10, Top 2000 van NPO2 en
top 1000 van Veronica. Voor mij is deze tijd, echt genieten! Maar goed, ik wil het hebben over de “borrelplank”, dat kan namelijk niet ontbreken in deze tijd.

"Ik vind het zelf altijd lekker om luxe noten te serveren in combinatie met zuidvruchten."

Buiten dat het ontzettend lekker is, staat het gezellig en is het ideaal wanneer je
heerlijk onder je dekentje op de bank, een film ligt te kijken.

Vandaag ga ik vertellen, hoe ik deze feestschotel samenstel, Ik serveer mijn borrelplank op een robuuste grote houten plank, maar zelfs dan kom ik ruimte te kort dus ik heb ook altijd schaaltjes er bij staan.

Kaas
Bij mij mag kaas echt niet ontbreken op de plank, ik ga dan ook altijd naar de kaasboer, om verschillende kazen in te slaan. Je moet denken aan: kruidenkaasjes, brie, Hollandse kazen tot schimmelkazen.

Worst en vleeswaren
Zelf ben ik van de gedroogde worsten, die vind ik het lekkerst. Je moet denken aan: Fuet, heb je in verschillende smaken zoals: peper, mosterd, knoflook, hazelnoot, naturel of tuinkruiden. Salami’s, zijn ook in verschillende smaken te verkrijgen, ik kies altijd voor de truffelsalami. Daarnaast serveer ik altijd Italiaanse vleeswaren erbij. Ben je niet zo van de gedroogde worsten dan zou je kunnen kiezen voor een grillworst bijvoorbeeld.

Nootjes
Ik vind het zelf altijd lekker om luxe noten te serveren in combinatie met zuidvruchten. Denk aan: macadamia, hazelnoten, amandelen, pecanoten, walnoten, vijgen, gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen.

Olijven
Mijn favoriet en moet er zeker bij, ik zelf ben dol op knoflook olijven. 

Smeersels
De smeersels die ik op mijn borrelplank serveer zijn: tapenades, pesto, aioli, roomkaas met bieslook en heksenkaas.

Brood
Ik serveer mijn borrelplank met stokbrood, bruin en wit en eventueel een noten- vijgen brood.

Extra’s
Je kunt natuurlijk alle kanten op, maar ik heb vaak nog de volgende producten erbij: mosterd, een chutney, pesto dipstokjes, druiven en peppadews. Dit is voor mij de ultieme borrelplank voor deze tijd. 

Een tip. Wij eten hier wel meerdere dagen van en houden dan nog zelfs over. Wat wij dan doen is er een kaasfondue van maken. ekker alle kazen die over zijn bij elkaar doen, knoflook, witte wijn erbij, eventueel nog wat kruiden en je hebt een heerlijke kaasfondue.

Serveren met de producten die je hebt over gehouden en voila, het is weer een feestje!

Bon appetit!

MS Diva

Photo credit: Brooke Lark

 
Tagged on: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *