Kleine lichtpuntjes Ive-Olution

Kleine lichtpuntjes

Ik ben al een tijd lang bezig met mijn mindset, ook na vele inzichten te hebben gekregen tijdens behandeling met mijn psycholoog. Ik zit momenteel in meerdere processen tegelijk, bijvoorbeeld trauma verwerking, mijn ziektes natuurlijk en mijn transitie. 

Voor mij is het nu de uitdaging om dingen om te denken! Ik ben iemand die gewoon enorm veel denkt haha. Het helpt voor mij goed om over iets te denken als een uitdaging, in plaats van een probleem. Als ik bedenk dat het een uitdaging is, kan ik mezelf op een of andere manier wat beter motiveren en denk ik minder snel in problemen of in onmogelijkheden. 

Ik zit zoals ik ook in mijn vorige blog ook schreef, in een terugval van de eds. Daarnaast is mijn dysautonomie ook ineens enorm verergerd, hierdoor heb ik problemen met mijn temperatuur regelen en is mijn hartslag hoog en dan ineens weer heel langzaam. Ik heb het of bloedheet of ijskoud, sowieso zijn mijn handen en voeten net ijsklonten… Mijn eigen lichaamstemperatuur ligt rond de 35,5 graden, dus ik heb soms ook sneller al verhoging of koorts. 

In zo’n terugval vind ik vaak een hele uitdaging om positief te blijven, omdat alles mega confronterend is, ik pijn heb en extreem vermoeid ben. Op de bank of in bed liggen is niet mijn ding, ik ga dan piekeren en ben niet zo aardig tegen mezelf. Terwijl de rust momenten juist erg belangrijk zijn en ik dan aardig moet zijn voor mezelf. Soms denk ik dan gewoon ”dit rot eds ook weer, wanneer is het nou eens klaar” Maar ja dat is ook het hele ding, ik weet met mijn eds gewoon niet hoe mijn dag loopt, ook heb ik nog geen idee hoe het in de toekomst zal gaan!

Ik probeer mezelf dan op te vrolijken met Friends, een serie die ik graag kijk en waar ik erg om kan lachen. Ook heb ik andere series ontdekt, door mijn abonnementen op Netflix en Videoland, daarnaast kijk ik ook graag Youtube. Nu kijk ik ook naar de webcam beelden uit Oostenrijk, dat zijn ook kleine lichtpuntjes voor mij. Die magische bergen zien, met die mooie witte sneeuw maakt mij intens gelukkig. Ik kan niet wachten om weer van die bergen af te skiën! Skiën is een enorme passie van mij, waar ik heerlijk van ontspan en enorm van geniet. Ik ben al aan het aftellen tot onze wintersport in december!

De kleine dingen ben ik wel meer gaan waarderen sinds ik chronisch ziek ben, stiekem geniet ik net wat meer van de kleine dingen, al zijn het maar even de zonnestralen die ik op mijn gezicht voel. De mindset gaat stapje voor stapje beter, maar eenvoudig is het zeker niet. 

Tot de tijd dat ik mezelf weer wat beter voel geniet ik maar even extra van de kleine dingen, zoals het zonnetje, mijn lieve hond, de gesprekken met vrienden en de webcam beelden uit Oostenrijk!

Tot de volgende keer,

Ive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *