KNO arts – Danielle’s chronische avonturen

Het was weer tijd voor mijn halfjaarlijkse controle bij de KNO arts in het ziekenhuis. Ik ken de KNO arts al heel wat jaren en hij vroeg mij bij binnenkomst of dit de reguliere of extra controle was. Ik antwoordde de reguliere controle, maar zei tegen hem ik denk dat ik op het juiste moment ben gekomen. Ik kan namelijk extra komen als ik problemen met mijn holtes heb. 

Vanwege de bacterie (Pseudomonas) een aantal jaren geleden, mag ik dan extra komen. Dat is nogal een gevaarlijke bacterie die moeilijk te bestrijden is met antibiotica. Dat heb ik in het verleden gemerkt, toen meerdere ziekenhuisopnames gehad met antibiotica via infuus. Dus ik ken helaas het beestje wel. En daarbij zijn ondanks een operatie mijn bijholtes te klein. 

Ik merkte het begin maart al dat ik een loopneus kreeg en heel veel moest niezen. Dus meteen een corona test gedaan, maar deze was negatief en herhaald tot drie keer toe. Ik wilde met zekerheid weten of ik wel naar de KNO arts kon gaan. Gelukkig was dit wel het geval. 

"Dit in de hoop dat de zwelling wat afneemt."

Eerst keek de KNO arts met een soort eendenbek in mijn neus en daarna ging hij met een heel dun slangetje in mijn neus om dieper in mijn neus en holtes te kunnen kijken. Ik merkte wel dat ik wat meer pijn kreeg rondom en in mijn neus. De KNO arts keek met het slangetje in mijn neus en dat deed vreselijke pijn, maar goed tanden op elkaar en het is gelukkig maar heel even, maar zo’n onprettig gevoel.

Ik gebruik tegen de ontsteking in mijn neus al een neusspray met corticoïden. En ik spoel mijn neus met een neusdouche met NACL(dit is een zoutoplossing). Dit allemaal om te voorkomen dat de boel van binnen weer opnieuw verstopt raakt. Ik heb er onderhand een dagtaak aan. En ik slik een onderhoudskuur antibiotica. Maar ondanks deze voorzorgsmaatregelen ging het deze keer toch weer faliekant mis.

De KNO arts ging wat noteren in mijn dossier en vertelde mij, dat alle slijmvliezen helemaal vol zitten en opgezet(gezwollen) zijn. Nu krijg ik voor tien dagen een antibioticakuur augmentin. Dit om te kijken of het wat verbeterd. Ik moet deze antibiotica drie maal daags innemen. En doorgaan met het bovenstaande wat ik normaliter doe. Dit in de hoop dat de zwelling wat afneemt. En dan over drie weken weer een controle om te kijken of dit aangeslagen is of niet. En ik hoop écht dat dit aanslaat, want ik heb niet zoveel zin om het weer intraveneus(via infuus) te krijgen. En dat de problemen weer opnieuw beginnen. Maar dat zie ik over een aantal weken wel. 

"Het voelt net aan of mijn hele hoofd vol watten zit."

Een assistente die ik nog ken van een arts, allergoloog, die ik eerder had in hetzelfde ziekenhuis zei ook tegen mij toen ik mijn mondkapje afzette dat ze het aan mijn gezicht kon zien. Dat er iets zat te wringen. Wel fijn als je een goede band hebt met de assistentes en als je er al 38 jaar komt bij de maatschap KNO, dus dan kennen ze mij door en door.

Ik baalde hier wel een beetje van het ging een lange tijd heel erg goed en nergens last van gehad. Ik weet nog dat de KNO arts bij de laatste controle, in september 21, zei tegen mij het heeft er nog nooit zo goed uitgezien en dat het nu dus weer helemaal mis is. Het voelt net aan of mijn hele hoofd vol watten zit, mijn neus doet pijn en als ik buk lijkt het wel of alles naar voren valt. En dan de vervelende bijwerking van de antibiotica. Ik weet dat deze kuur meer kans heeft op maag/darm klachten dat is bekend bij de kuur augmentin, maar als je al maag/darm problemen hebt is dat niet heel erg prettig. Deze keer een wat mindere blog #openheidleidttotbegrip en er komt nog een vervolg op deze blog. Ik hoop volgende week een wat positievere blog te schrijven.

Veel liefs, Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *