Konijnen nieuws! – De week van… Naomi

Happy & Lucky

Voor wie mij of mijn konijnenaccount op Instagram volgt heeft het misschien al gelezen, maar ik heb ineens zes konijn in plaats van twee! Even naar het begin. Op 17 april 2021 kocht ik Happy en Lucky, twee vrouwtjes konijnen. 

Afgelopen week zag ik ineens iets onderin het hok bewegen. Omdat ik vorige week ziek was hebben de konijnen iets minder aandacht gehad, maar goed terug naar het verhaal. 

Ik zag iets bewegen onderzoekend was ik aan het kijken en het schoot al door mijn hoofd dat er misschien ongedierte was of weet ik veel wat. Ik lokte Happy en Lucky naar boven toe om eens goed te kunnen kijken wat het was. Voordat ik goed kon bekijken wat het was waren Happy en Lucky alweer terug, maar wist ik ook al wat het was. Het leek wel een klein konijntje!

"Helemaal boven in vonden wij een nestje..."

Ik was helemaal verbaasd en wist de eerst paar seconden ook niet goed wat ik moest doen. Ik bedacht mij meteen dat ik het konijntje niet ging aanraken want ergens in mijn geheugen wist ik dat dit niet goed is bij jonge konijntjes. Even later kwam mijn moeder thuis, kwam er een kennis die zelf ook konijnen heeft en ook nestjes heeft gehad. Wij gingen opzoek naar een nestje want als er één konijntje is moeten er ook meer zijn. Helemaal boven in vonden wij een nestje. Ik heb contact opgenomen met degene waar de konijnen vandaan komen en die was er binnen vijf minuten. Het konijntje was terug gelegd in het nestje bij de rest van de konijntjes en zag er goed uit. 

 

"Na school is er doordeweeks geen energie over voor andere dingen."

Nu op de dag van vandaag weet ik dat ze rond de twee weken oud moeten zijn omdat hun oogjes ook zijn open gegaan. Lucky blijkt een mannetje te zijn en leeft apart van Happy en de kinderen. Vanochtend heb ik Lucky weggebracht naar de dierenarts om hem te laten castreren. Dit moet helaas omdat Happy en Lucky anders nooit meer samen kunnen leven in één ruimte. Ik hoop dat alles goed gaat, maar dat verwacht ik wel. Het is geen grote of moeilijke operatie. Ik heb dus nu vier kleine konijntjes heel lief zijn ze. 

Afgelopen weken is er geen blog van mij online gekomen door verschillende redenen. Vorige week was ik ziek en daarvoor had ik gewoon weer school wat ook weer de nodige energie vraagt. Na school is er doordeweeks geen energie over voor andere dingen. Helaas, maar het is niet anders. Ik hoop dat jullie over twee weken mijn blog weer lezen en kunnen mee genieten hoe de kleine konijntjes opgroeien. 

Liefs, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *