Lunch – Danielle’s chronische avonturen

Ik ging lunchen met een nicht van mij die in België woont. Eigenlijk zou ze mij zijn komen opzoeken in het zorghotel, maar door omstandigheden ging dit niet door. Nu de coronaregels afgeschaft zijn konden we samen afspreken. Mijn nicht kwam met de trein vanuit België naar mijn woonplaats toe. Ik ging naar het afgesproken adres toe en zag haar daar.

We lunchten in een koffiebar, deze was gespecialiseerd in vega gerechten. Ik had een pancake met ei, wat spinazie en een lekkere avocado moes erover heen. Een lekkere groenten bowl had mijn nicht. Het was heerlijk. We hadden geen speciale koffie maar een lekkere thee, ik had verse muntthee en mijn nicht gemberthee. Ik houd niet zo van gember, vind ik een te uitgesproken smaak hebben.

De koffiebar was best druk. Als je er speciale koffietjes kan drinken en je houdt van koffie is dat wel lekker. De pancake vulde goed dus een toetje hoefde ik eigenlijk niet meer. Je kon dan kiezen uit brownie of iets met banaan. Ik kende de koffiebar al wel omdat ik daar een keer wat had besteld.

En na bijna 2,5 jaar elkaar niet gezien te hebben hadden we natuurlijk veel bij te kletsen. Vroeger hadden wij van mijn moederskant een reünie met alle ooms en tantes en daar was dan ook de aanhang bij; neven en nichten. Maar helaas is dat nu niet meer. Ik hoop wel dat we dit nog een keer doen. Anders zie je elkaar alleen nog maar bij een begrafenis. Vandaar dat ik ook met mijn nicht afspreek.

Het was prachtig weer en daarna zijn wij nog even door de stad gelopen, het was vrij druk in de stad omdat het mooi weer was en voorjaarsvakantie. De tijd was veel tekort en vloog voorbij. En na lange tijd elkaar niet gezien te hebben, is alles al goed.

Ik heb ervan genoten en hoop dat ik nu niet weer lang hoef te wachten. Nu kunnen we tenminste weer lunchen en de stad ingaan. En dat is iets wat ik wel gemist heb in de corona tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *