Musical – Danielle’s chronische avonturen

In 2021 ging ik samen met een vriendin van mij naar de musical Sound Of Music. Helaas is het concert van OG3NE waar ik binnenkort naartoe zou gaan verplaatst. Ik had vorig jaar naar op zoek naar Maria gekeken op de televisie en zei tegen een vriendin van mij: ‘daar moeten wij heen als deze bij ons in het theater draait.’ En gelukkig kwam het programma uit en de musical draaide. Meteen rolstoel tickets besteld. Alleen is het jammere eraan dat je dan nog zolang moet wachten tot het daadwerkelijk zo ver is.

Eindelijk was het dan zover en wij gingen naar de Musical Sound of Music. Het was bij ons in de stad dus wij konden met een deeltaxi daarheen gaan. Aangekomen in het theater hadden wij nog wat tijd over, want we moesten er iets eerder zijn vanwege het checken van de QR code. We konden nog wat drinken van tevoren voordat de voorstelling begon. Wij moesten wachten totdat het pauze was met wat te drinken. Wat we wel mee naar binnen namen was een snack, zodat we wat lekkers hadden tijdens de voorstelling.

"Deze keer was moeder-overste niemand mindr dan Francis van Broekhuizen."

De rolstoelplaatsen in ons theater zijn altijd goed en je hebt goed zicht op het toneel.
Ik kende natuurlijk het verhaal van Sound of Music al. Het was geloof ik de derde of vierde keer dat ik naar deze musical ging. Maar het blijft iedere keer mooi om andere spelers te zien die het verhaal vertolken van Sound of Music. Deze keer was moeder-overste niemand minder dan Francis van Broekhuizen. Normaal is zij opera zangeres dus wij waren heel benieuwd hoe ze de rol van moeder-overste in Sound of Music zou vertolken. Dat deed Francis ontzettend goed.

De voorstelling in het theater was helemaal uitverkocht, geluk dat ik al zo vroeg de kaartjes had. De musical duurde in totaal 2.40 minuten inclusief de pauze. Maar je hebt niet door dat de musical zo lang duurt. Je wordt vanzelf meegenomen in het vrolijke verhaal, terwijl het einde niet zo vrolijk is. Sound of Music gaat over de Oostenrijkse familie Von Trapp. The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van moeder-overste om als gouvernante te werken bij de familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van kapitein Von Trapp onder een streng regime leven. Wanneer de kapitein een tijd van huis is laat Maria de Kinderen weer opbloeien. En het leukste zijn toch wel de kinderen, zo goed acteren en zingen.

Gelukkig was er wel een pauze tussendoor en was het niet aan een stuk. Toen konden we even wat drinken en even bijkletsen. Rond een uurtje of vijf was de musical afgelopen en we hadden gereserveerd bij een sushi restaurant aan de overkant van het theater om de dag af te sluiten met een etentje. Heerlijk, de sushi en het toetjesbuffet was ook heerlijk. Een uitgebreid toetjesbuffet met onder andere ijs, mousse, vers fruit, chocoladefontein.

Ik heb genoten van een erg leuke dag.
Veel liefs,
Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *