Muziek van vroeger – Anja’s gedachten

Ik ga vandaag graag even terug met mijn gedachten naar mijn muzieksmaak van vroeger. Vliegen jullie ook even mee terug in de tijd?

Vroeger luisterde ik ook al wel naar Marco, maar toen was het vooral echt de muziek. Naarmate de jaren vorderde werd het fan zijn alleen maar meer. Op een gegeven moment ben ik lid geworden van de fanclub, maar dat is weer voor een andere blog. Ik wil nu echt terug gaan naar mijn muzieksmaak van vroeger. Ik had vroeger een stereo
met de optie om karaoke te zingen. Ik had een echte microfoon waarmee ik alles meezong. Ik had ook een echte discobal en discolampen. Daarmee vermaakte ik me de hele dag. Toen luisterde ik naar muziek van “Kinderen voor Kinderen”. 

"Op zondagochtend negen uur..."

De liedjes van de kinderen brachten veel herkenning. Veel liedjes ken ik nu nog steeds als ik ze weer opzet. Het liedje wat voor mij veel betekend heeft is “Het Tietenlied”. “Mamma is morgen van mij.” “Ik hou van hard.” En zo zijn er nog veel meer. 

Ik leerde ook echt de teksten uit mijn hoofd om mee te kunnen zingen met mijn microfoon. Ook “Podiumbeest” zong ik mee uit mijn hoofd. Als ik eraan terug denk komen al die liedjes weer naar boven.

Andere muziek die ik mooi vond toen ik jonger was, waren de liedjes van Samson en Gert. Op zondagochtend negen uur lag ik altijd tussen mijn ouders in en keken we met zijn vieren naar de aflevering van Samson en Gert. Vaste zinnen in de tv-serie waren. “Ik moest kloppen want de bel doet het niet” “Ten eerste is het Alberto en ten tweede” en “Mijn miranda zei dat ook altijd. Pa, zei ze, zoals jij de afwas doet, ja zo doet onze nuncle dat ook altijd.” Samson noemde Alberto altijd meneer Spaghetti en mevrouw de Bolle mevrouw Pralien. 

"Met de zanger van De Kast..."

Ik ben vroeger met regelmaat naar een show van hen geweest. Favoriete liedjes van hen waren: “10 miljoen”, “Bij de brandweer”, “Alles is op ochtendgymnastiek”, “Hè, word eens wakker.” Natuurlijk nog veel meer, maar dan word de blog een beetje lang, denk ik.

Ik luisterde ook graag naar De Kast, een band uit Friesland. Met de zanger van De Kast, Syb, heb ik vroeger nog een bijzonder moment mogen meemaken.

Ik heb nu een beetje mijn muzieksmaak van vroeger proberen te beschrijven. Ik heb daar mooie herinneringen aan. Wat was jullie muzieksmaak toen jullie vroeger klein waren? Laat je het mij weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *