Op karakter – Anja’s gedachten

Wat gebeurd er met je als je deze titel hoort. Eigenlijk wil ik met deze blog verder gaan over waar ik gebleven ben de vorige keer. Titel, ja een titel van een voor mij heel bijzonder liedje. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat dit lied mij door de acceptatie van mijn beperking heeft getrokken. Het liedje heet “Op karakter” van De Kast en er zit één minuutje van dat liedje in de videoclip van mijn film waarover je meer kan lezen in mijn bijdrage als positief gastschrijver. (Klik hier.)

In het kader van je kwetsbaar opstellen ga ik daar met alle liefde nog even mee verder. 

OP KARAKTER

Vanuit mijn levenskracht en mijn positieve kijk op het leven is opgeven voor mij geen optie. Dit liedje geeft dat voor mij heel mooi weer. Als je naar de tekst van het liedje luistert raakt het me in de kern van hoe ik in het leven sta. Daarom wil ik hier ook graag een blog aan wijden.

Ik ben iemand die, als ik van een situatie baal, er ook goed van baalt, maar dat ik dat het liefst alleen met mezelf wil delen. Ik zadel andere niet graag op met mijn problemen.

Dit liedje wordt gebruikt voor mijn documentaire die ik een aantal jaar geleden maakte. In de docu zit maar een minuutje van het liedje en nu vind ik het tijd om het hele liedje met jullie te delen. Zelf vind ik het leven met een beperking op sommige momenten echt wel een uitdaging. Iedere keer als ik dit liedje hoor geeft het me weer de kracht om door te zetten in de situatie waar ik inzit. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat het mijn lijflied is geworden. Het liedje zit ook zo verweven in mijn leven.

Hier een klein stukje uit het liedje:

Zolang de wielen soepel draaien en de motor nog wil lopen

Hou ik me vast aan mijn geloof, geloof in eigen kunnen

Ik zit gevangen in mijn verlangens, maar ik wacht niet op het lot

Heb de spirit, ben gedreven, diep tot op het bot

Heb geloof in mij je moet niet denken maar doen

Met de blik op oneindig, je moet niet denken maar doen

 Ik voeg bij deze blog een zelf gemaakt filmpje bij waarin je mij ziet lopen met de rollator. Ik ben echt heel trots op dit filmpje en deel dat met alle liefde hier op dit mooie platform. Ik heb in mijn bijdrage als positieve gastschrijver iets verteld over een film die ik heb gemaakt over de wens te willen lopen. Ik vond het nu eens tijd wat meer over dat liedje te vertellen. Wat dan ook nog wel leuk is om toe te voegen is dat ik de videoclip zelf in elkaar heb gezet.

Ik hoop dat ik jullie als lezers hiermee de kracht kan geven niet op te geven. Hoe donker het leven soms ook is of voor wat voor uitdaging je ook staat. Geef niet op.

Liefs van Anja

3 thoughts on “Op karakter – Anja’s gedachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *