Paula, deel 2 – Positieve Gastschrijvers

Guess who's back...

Ik begin op een soort boemerang te lijken hier op deze site. Vorige jaar mijn eerste blog (zie Paula, deel 1) later de briefwisseling met Renate (zie briefwisseling Renate & Paula) en nu mag ik gewoon nog een blog schrijven. Hoe leuk is dat!

Even kort, ik ben Paula en ik leef met de auto-immuunziekte systemische lupus erythematodes.

 

Mijn jaar in vogelvlucht.

 

Profielfoto Paula

GEZINSUITBREIDING

In oktober 2020 hebben wij een schat van een poes in huis gehaald, we hebben haar Lara genoemd naar de overleden shorttrackster Lara van Ruijven.

Ze is nu twee jaar en elke dag is het een plezier om haar in huis te hebben. 

 

Ik ben zo niet meer alleen, ik beweeg meer, want ja ze wil toch ook lekker spelen (ook al gaat dat niet altijd) en elke dag kan ik zo van haar genieten.

Ook Jan is Helemaal verliefd op haar, zo schattig om te zien.

GEZONDHEID

Qua gezondheid gaat het met kleine stapjes vooruit. Ik lig nog steeds veel op bed (rond de 16 uur) maar daar kan ik het redelijk goed op doen, zeg maar. Ik heb mijn
ritme gevonden en dat werkt goed voor me. Er zijn ook zeker nog dagen dat het minder gaat met me, qua energie, dan lig ik ook langer op bed. Op bed voel ik me dan gewoon het best.
De ziekte zelf is gelukkig met alle medicijnen rustig! 

WET VERBETERING POORTWACHTER

Met deze wet kom je in aanmerking als je langdurig ziek bent. Na het eerste jaar kwamen er allerlei gesprekken met bedrijfsarts, de arbeidsdeskundige en er werd een haalbaarheidsonderzoek gestart. Iedereen concludeerden hetzelfde, werken wordt met
mijn beperkingen erg lastig. Dus nu is het aan het UWV om te bepalen of en wat voor uitkering ik krijg. Ik zit nu zeg maar te wachten op
de afspraak met de verzekeringsarts. Dus dat is nog wel even spannend.

BLOG

Nu heb ik ook gemerkt dat ik schrijven erg leuk vind om te doen, het is een middel om me te uiten, gedachten op een rijtje te krijgen en verwerken hoe het is om chronisch ziek te zijn. Ik ben mijn eigen blog begonnen, zodat ik meer kan schrijven. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op: www.levenmetlupus.nl

Tot de volgende keer maar weer.

Liefs, Paula
@levenmetlupus op Insta

Logo Leven met Lupus

One thought on “Paula, deel 2 – Positieve Gastschrijvers

 1. Evelien

  Hoi Paula
  Leuk om jou blog te lezen
  En wat heb jij een mooie kat in huis gehaald, gezellig
  Inderdaad mooie afleiding.
  Wij hebben elkaar al toegevoegd en gesproken
  Dus voor nu geen nieuws.
  Maar,goed bezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *