Reünie – Danielle’s chronische avonturen

Het was weer tijd voor een reünie van de Libra Bikers. De Libra Bikers is een team van revalidaticentrum Blixembosh, wat meedoet aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Wij vormden de Libra Bikers in 2018. En hebben altijd nog contact gehouden met elkaar. Eén deelnemer van het team Libra heeft een ruimte die rolstoeltoegankelijk is en wat ook een mindervaliden toilet heeft. Erg handig en het was ook nog een grote ruimte.

Ik vond het wel spannend, het was de tweede keer een middag weg met mijn urinestoma. Ik had al de hele week wat spanning hierover en sliep hierdoor wat slechter. Bij aankomst kreeg ik te drinken en ik kreeg er nog een stuk red velvet taart bij, wat heerlijk was maar ook een caloriebom, maar dat geeft niets.
Langzaamaan druppelde iedereen binnen, het was vanaf 15.00 uur vrije inloop. Ik had het geluk dat ik niet zo ver hoefde te reizen deze keer. Daarna ruimde we de koffiekopjes en de gebaksbordjes op en gingen wat anders drinken en er stonden inmiddels al chips en nootjes op tafel.

"Pff, mijn stoma liep bijna niet meer.'

Ook maakte we weer plannen om een weekend met een overnachting met elkaar te gaan handbiken. Voor de coronacrisis deden we dit wel vaker. En dat is ons erg goed bevallen, nu is het plan om naar Texel te gaan. Ik weet nog niet of ik dan mee ga, want het is in september en dan zijn mijn ouders op vakantie.
En mijn ouders zijn ook al op leeftijd.

Iedereen vertelde enthousiast dat ze dit jaar allemaal weer naar Oostenrijk gaan om te gaan kijken of om zelf de HandbikeBattle te rijden. Natuurlijk vroegen ze ook of ik dit jaar ook ging. Helaas heb ik met pijn in mijn hart moeten mededelen dat ik dit jaar niet kan gaan. Wat ik nog steeds heel erg vind. Ik had dan al moeten trainen en veel uren op de tacx moeten maken.

Helaas ging het met mijn stoma mis. Ik was te laat waardoor mijn hele onderbroek nat was. Gelukkig heb ik een tas bij mij waar altijd schoon ondergoed in zit. Had ik toch wat eerder moeten gaan katheteriseren, dat is weer een les voor de volgende keer. Dit vind ik nog wel wennen hoor, de vochtinname en wanneer je dan moet gaan katheriseren. 

Inmiddels was het al tegen 18.00 uur en we hadden nog geen eten besteld. Dus hebben we even via de thuisbezorgd-app eten besteld. We wilden friet eten met een snack erbij. De meeste mensen namen twee snacks. Ik koos voor een kroket en frikandel speciaal. Thuis had ik net een week eerder friet gehaald en daarbij had ik een kaassoufflé. Vandaar dat het een frikandel speciaal genomen had. Ik had mijn taxi al geappt dat ze wat later kwam, toen kregen we als toetje nog een ijsje. Een mini magnum. Het was een geslaagde en gezellige middag en avond. 

Ik merk wel dat als je slechthorend bent, de middag en de avond wel vermoeiend is voor mij. En ik merkte die nacht ook wat het met je lichaam en je stoma doet als je alleen maar fris drinkt en geen thee of water. Pff, mijn stoma liep bijna niet meer. Of dat komt door de ijsthee, geen idee, terwijl ik cola gedronken had en de stoma heel snel liep. Ikzelf denk dat het door de zoetigheid van de ijsthee is gekomen.

Tot volgende week. Liefs Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *