Succes creëert succes.

We hebben allemaal wel eens dagen dat we met het verkeerde been uit bed zijn gestapt. Op zulke dagen lijkt het ene na het andere mis te gaan. Zo’n patroon heb ik leren doorbreken. Als er even iets tegen zit herken ik dat vrij snel en draai ik het om naar een positievere energie. Als het lijkt dat het ene na het andere fout kan gaan dan moet dat ook om te draaien zijn naar dat het ene na het andere goed gaat.
 
Eind maart werd mijn contract bij mijn vorige werkgever niet verlengd en zat ik in het begin van Covid alleen thuis. Druk op zoek naar een nieuwe start elders. Dat ging eerst nog niet zo makkelijk. Ik had mij ingeschreven voor een opleiding in de IT, maar ben afgewezen omdat ze vonden dat ik de passie daar niet voor had. Achteraf gezien hadden ze daar ook eigenlijk wel gelijk in. Dus terug naar het solliciteren. Alles behalve makkelijk in deze tijd. De deur bij bedrijven staat op een kiertje door Covid. En als ze dan horen dat je een chronische ziekte hebt, gaat die deur vrij snel helemaal dicht. 
 
Ik voel me niet gediscrimineerd door mijn ziekte. Het antwoord was meerdere malen, meneer we denken dat dit werk lichamelijk te zwaar voor u zal zijn. Bij iedere afwijzing die ik kreeg, kreeg ik een lach op mijn gezicht. Als dit niet de baan voor mij is
dan komt er wat beters op mijn pad. Een baan waar ik wel met passie kan werken. Een baan waarbij ik kan doen wat ik het liefste wil doen en dat is mensen helpen. Een baan bij een bedrijf met doorgroeimogelijkheden. Een baan in de sportwereld want de weg die ik ben ingegaan wil ik graag verbreden.
 
Het begon een affirmatie te worden voor mij. Als dit niet de baan voor mij is dan komt er wat beters op mijn pad. Ik geloofde dat ook en voelde dat ook in mijn lichaam. Ik kon het op die manier dus ook een beetje loslaten. De laatste tijd was mijn nummer 1 focus toch de halve marathon en het inspireren van mensen via sociale media; mijn reis naar mijn doel. Het rennen had ik die tijd ook nodig om wat om handen te hebben op lichamelijk en mentaal vlak. Een nieuwe baan kwam tijdelijk op de 2e plaats.
 
Solliciteren deed ik nog steeds wekelijks, maar nu met het gevoel “wat voor mij bestemd is, komt naar mij”. In oktober had ik gesolliciteerd op 2 vacatures bij Basic-Fit. Een vrij jong bedrijf die sportscholen op hoog tempo door het hele land doet groeien. Daar zag ik mijzelf wel in meegroeien. Na een zeer goed gesprek was ik helaas voor de 1e vacature afgewezen, maar dit voelde nog niet als het einde voor mij. En dat was
het blijkbaar ook niet want deze week ben ik aangenomen voor de 2e vacature. 
 
Ik ga werken bij Basic-fit op de klantenservice. In deze tijd is dat nog vanuit huis. Mail beantwoorden en actief zijn via sociale media, iets waar ik nu met mijn Instagram account al aardig druk mee bezig ben. 
 
Hoe ik verder kan en zal groeien binnen Basic-Fit zal de tijd leren. Ik ben in ieder geval bij het bedrijf waar ik graag voor wil werken. Succes creëert succes. De positieve energie die ik voelde na het halen van mijn rijbewijs en het behalen van de halve marathon heb ik meegenomen naar een nieuwe kans in mijn nieuwe baan. 
Nu is het aan mij om de energie vast te houden en mee te nemen mijn toekomst in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *