Tapas eten – Danielle’s chronische avonturen

Na lang niet geweest te zijn konden een vriendin en ik weer ergens gaan eten in de stad. Van tevoren gingen we nog even wat winkelen in de stad en bij de HEMA wat drinken, omdat we beiden al zo lang niet in de stad geweest waren wilden wij beide graag nog even rondkijken voordat we gingen eten. Zo vaak kom ik niet in de stad. Deze keer viel de keuze op tapas eten bij ‘t Zusje. Dat is een keten met verschillende restaurants door heel Nederland. En toevallig zat deze ook vlakbij mij in de buurt.

Ik was nog nooit bij ‘t Zusje geweest. Het is een heel leuk concept. Ik hoorde wel van mensen die er eerder geweest waren dat je er de hele avond kunt eten. En dat is ook zo, heb ik nu zelf ervaren. Doordat je per ronde twee gerechten mag bestellen, kun je er zolang over doen als jezelf wit.

Eerst bestelde ik wat voorgerechtjes, warme geitenkaas met honing en carpaccio, aangezien ik erg hiervan houd. De tweede ronde nam ik nog twee voorgerechtjes (de schaaltjes en gerechten zijn klein) want er stonden zoveel lekkere gerechtjes op. Ook vond ik de vegan kaart van ‘t Zusje erg uitgebreid, gelukkig kun je in steeds meer restaurants ook vegan bestellen. Hier hadden ze bij ‘t Zusje een aparte groene kaart waar alle vegan gerechten op stonden. Dit was voor ‘t Zusje een promo om de vegan gerechten aan te prijzen en te laten zien dat hier best veel keuze in is. 

"Ik koos voor de parfait met karamelsaus..."

Er was ook veel keuze in vis. En dat vind ik ook heel erg lekker. Dus ik nam of vlees en vis of vis en vegan. Lekkere reuzegarnalen. En heerlijke zalmfilet.

De vleesgerechten waren ook erg goed, alleen het buikspek vond ik niet zo heel erg lekker, ik denk dat het aan het sausje lag wat erbij geserveerd was. Ik vond het te pittig en buikspek te vet. Het was een truffelsaus, deze was te sterk overheersend. De beefreepjes waren daarentegen wel heel lekker en goed gebakken. Het speklapje was ook erg lekker, ik heb alleen niet iets met saté saus op. Het zag er wel heel goed uit.

Ik had inmiddels al op de nagerechtenkaart gekeken wat er allemaal voor lekkere toetjes waren. Heel veel. Zo had je een jus d’orange met een bolletje vanille ijs en wat manderijnspoom erin. Deze heb ik niet genomen. Ik koos voor de parfait met karamelsaus en het citroenijs  met een spoom van citroen eroverheen. Als je al zoveel gegeten hebt, hoef je geen brownie, want dat valt dan te zwaar of iets met chocolade. Je mag van de nagerechtenkaart ook twee rondes per keer bestellen.

Het was een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar. Dus ik kom hier zeker nog een keer terug. Wel even sparen, want er hangt wel een prijskaartje aan een avondje onbeperkt tapas eten. Je krijgt dan wel waar voor je geld.

Zo had ik een leuke middag/avond gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *