Een hele boel uitdagingen – Ive-Olution

Heel wat uitdagingen op mijn pad

Ik heb de laatste tijd heel wat uitdagingen op mijn pad en ik kan je vertellen, die kosten mij bergen met energie!

Op vakantie in Oostenrijk ging het lichamelijk erg goed! Maar sinds ik terug ben schieten mijn gewrichten er aan alle kanten uit… De wervels in mijn onderrug verschuiven telkens, ik heb een nare schouderluxatie gehad en mijn fibula kopje staat er weer uit. 

Ook sta ik voor de uitdaging om een huishouden met hond te runnen, omdat mijn ouders op vakantie zijn in Spanje. Het is heel pittig om met al die subluxaties en luxaties 2 keer per dag een hond uit te laten, voor jezelf te koken en lief te blijven voor jezelf!

Ik vind het enorm verdrietig en confronterend om als 23-jarige zo weinig energie te hebben en zoveel hulp te moeten vragen van andere!

Ik ben nu samen met mijn begeleidster en ergotherapeute aan het kijken wat voor mij de juiste balans is tussen de zorg afspraken en dingen die mij veel energie kosten en ontspanning en dingen die mij energie opleveren! Soms vind ik het ook lastig om realistisch te zijn over mijn ziekte en echt uit te spreken wat mij wel en niet lukt. Het is makkelijk mezelf beter voor te doen en te zeggen dat iets wel lukt!

Gelukkig heb ik wel een paar heel lieve vrienden om mij heen, die mij appen om eens af te spreken. Dit geeft mij ontspanning en op dat moment voel ik mezelf even een ”normale” 23- jarige! 

Ik ga nu proberen wat meer structuur te krijgen in mijn week, door afspraken op vaste dagen te zetten en maar 1 afspraak op 1 dag te plannen. Ik ben dankbaar voor begeleiding die mij nu helpt met deze dingen! 

Tot volgende week,

Ive

Tagged on: , ,

One thought on “Een hele boel uitdagingen – Ive-Olution

 1. Danielle van Hooff

  Herkenbaar Ive. Ik heb ook vaste afspraken op vaste dagen staan.
  En ik kijk met mijn persoonlijk ambulant begeleider van PRISMA ook naar mijn agenda dat ik deze niet te vol plan!
  De begeleiding kijkt ook met mij meee dat ik wel genoeg afspraken met vrienden maak; als ontspanning.
  Dit zodat ik niet teveel “hooi” op mijn vork neem.
  Doe alles in jouw tempo en luister vooral goed naar je lichamelijke signalen van jouw lichaam. Veel succes en sterkte Ive.
  Het is een proces waar je doorheen gaat.
  Gelukkig heb je vrienden die je als mens heel erg waarderen! En daar haal je dan ook weer positieve energie uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *