Vlogs – Happy Jess

Met het groeien van Chronisch & Happy moet ik steeds vaker concluderen dat ik nog veel te leren heb. Ik ben geneigd mensen te eenvoudig te geloven op hun mooie blauwe ogen dan wel lieve woorden. Ik laat me “overwhelmen”, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik negeer mijn gevoel, daar komt het dan op neer, want ergens weet ik heus dat ik er niet goed aan doe. Als ik dat dan vervolgens ook besef, dat het niet okay voelt, dan nog laat ik soms iemand alsnog z’n ding doen, want stel ik zit er naast? Maar helaas, tot nu toe blijkt mijn gevoel steeds juist te zijn waarna er dan niets anders opzit om afscheid te nemen want voor mij is het enorm belangrijk dat ik met iedereen goed klik. Het oneens zijn met elkaar staat daar overigens los van: ik moet me op m’n gemak voelen bij iedereen die zich bezig houdt met Chronisch & Happy. Dat is voor mij regel nummer één.

Het leerproces is dus voor mij het steeds beter leren luisteren naar mijn gevoel. Naar mijn voelsprieten, zoals me vanochtend nogmaals duidelijk werd. En als ik wil groeien als ‘bedrijf’, dan is dat ook het enige wat ik echt moet doen, leren luisteren naar mijn voelsprieten, naar mijn onderbuik, gevoel want mensen zijn nou eenmaal niet altijd wie ze zeggen dat ze zijn.

"Je bent per slot van rekening nooit te oud om te leren, right?"

Mijn taak is er voor te zorgen dat het team er eentje is waarin warmte, liefde, steun én duidelijkheid naast eerlijkheid en openheid hand in hand gaan. Ik heb er niets aan als mensen achter mijn rug om negatief over mij praten. Zo vind ik het ook niet fraai als iemand mij steeds naar de mond praat, dat doe ik andersom ook niet: als ik wil groeien dan moet ik leren. Je bent per slot van rekening nooit te oud om te leren, right? Right. En ik ben dol op leren en daarnaast vertrouw ik er op dat voor alles een tijd en een plek is. Et voila: ik heb een bruggetje gemaakt richting het vloggen. Want enige weken kwam bij toeval het vloggen op mijn pad.

Samen met een collega van het YouTube team had ik het er over, zij had een vlog opgenomen, een enorm leuke, en ik kon alleen maar denken: ik wil dat ook alleen sloeg onmiddellijk de twijfel toe… Zou iemand überhaupt willen kijken naar vlogs over mijn leven? Dus ik gooide het in de groep van het team YouTube,  waar ze allemaal enthousiast waren. Op dat punt dacht ik nog steeds negatief (hallo onzekerheid) want het grootste gros van de dag lig ik. Hoe zou ik en dus mijn leven in vredesnaam boeiend kunnen zijn? Maar mijn collega’s echter dachten daar echt compleet anders over dus het zaadje wat ik zelf geplaatst had, dat begon te groeien… Met dank aan mijn team.

The right people lift you up… Iets wat zò waar is: luister naar de mensen die je de berg opduwen, die je ondersteunen in wat je doet. En even terzijde: luister ook als ze het niet (volledig) met je eens zijn. Want ook dan kan een ieder een steun zijn, be open minded. En anders: agree to disagree. Wees het eens dat je het oneens bent maar zet wel samen die schouders er onder. Hou dat ene doel voor ogen en bedenk dat er meerdere wegen naar Rome leiden, nogmaals.  Enniewee, ik besloot het meest enge te doen wat ik sinds lange tijd heb gedaan: ik ben gaan vloggen. En hoewel het opnemen, het editten enzovoorts super leuk zijn, is de spanning van het “tonen aan de wereld” enorm eng… Inmiddels staan er twee vlogs op en voor het live zetten van die vlogs, schijt ik dusdanig veel kleuren stront dat menig regenboog jaloers op me is.

Een favo uitspraak van mij is ‘angst is een slechte raadgever’ naast ‘niet geschoten is altijd mis’ en ‘het er tegenaan hikken is vaak erger dan het ondergaan’. Ik heb ze alle drie samengevoegd en “One Jess at a time” op ons gave YouTube kanaal is een feit. En dat er nog maar vele vloggers mogen volgen want die vorm van openheid, is naast het bloggen noodzakelijk. 

Enniewee, ik heb besloten dat ik het bloggen achterwege ga laten en me ga storten op het vloggen. Vanaf volgende week twee keer per week. De maandag en de donderdag. Ik zal het keurig gaan vermelden in onze agenda hier op chronischenhappy.nl, een agenda die per volgende week er dus totaal anders uit zal zien. Maar zoals ik wel vaker roep: anders wil niet meteen zeggen minder leuk. Verandering is juist goed, dat doet een mens goed. 

Voor nu duik ik voor de TV met m’n nieuwe instappers (ik ben verliefd…) want het nieuwe seizoen van Drive to Survive staat er op.

Tot vlogs! X Jessica

PS. hieronder zie je de eerste vlogs staan. Ga jij je abonneren? Dan hoef je niets meer te missen vanaf nu. 😉

One thought on “Vlogs – Happy Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *