Voorstel blog – dokter Es

Hallo allemaal!
Mijn naam is Esther, ik ben (waarnemend) huisarts en de mens achter Dokter-ES.nl | Insta: @dokter-es.nl  alwaar ik mijn verhalen als huisarts deel en inhaak op de thema’s balans,
verbinding en positieve mindset/gezondheid.

Dokters weten vaak raad vanuit hun professie, maar als mens deel ik ook graag over mijn onzekerheden en verwonderlijke inzichten! Daarnaast ben ik als alumnus verbonden aan de
huisartsopleiding van het VUmc en ontwikkel ik onderwijs voor het thema Preventie.

SPIN IN HET WEB

Als huisarts ben ik van alle markten thuis en zie ik verschillende mensen:

 • van jong naar oud; van gezond tot ziek;
 • de één vechtend voor zijn leven en de ander trekt het even niet meer;
 • met chronische ziekten of met een plekje;
 • met een dikke portemonnee of de eindjes aan elkaar knopend;
 • met nog een heel leven voor zich of aan het einde;
 • de één hoog opgeleid, de ander ongeschoold;
 • met psychische voorgeschiedenis of fluitend door het leven.

Al deze mensen vereisen een andere manier van aanspreken en bejegening om tot een plan te komen. Op hoeveel informatie zit iemand te wachten? Een vrijblijvend of juist dringend advies? Hoe stem ik mijn taalgebruik af? Moet ik deze persoon eerst motiveren?

Het maakt mijn werk afwisselend en uitdagend! Vaak vorm ik een spin in een web, waarbij ik de meeste vraagstukken zelf oplos en in ongeveer 10% schakel ik de hulp van een specialist in.

Logo dokter Es Chronisch & Happy

BLOG CHRONISCH & HAPPY

Vanaf deze maand zal ik maandelijks een blog schrijven voor het platform Chronisch & Happy (www.chronischenhappy.nl)

Als huisarts heb ik veel te maken met patiënten met een chronische ziekte en besef ik dat ik een groot verschil kan maken in iemands welzijn. Wederzijds begrip en erkenning zijn hierbij belangrijk, met name om (onnodige) frustratie en ongemakken te voorkomen.

Het belooft een informatieve blog te worden, waarbij ik onderwerpen en aspecten
belicht die voor chronisch zieken in contact met hun huisarts relevant zijn. Ik zal opheldering geven over hoe een en ander achter de schermen in een huisartsenpraktijk verloopt. Of een ander perspectief belichten en proberen de verbinding op te zoeken in geval van frustraties.

Daarbij zal ik veelvoorkomende problemen belichten en zo mogelijk wat tips bieden. Ik hoop zo mijn steentje te kunnen bijdragen. Hoe is jouw band met je huisarts? Op welke problemen stuit je? Wat vind je fijn? Wat zou je graag willen weten?

Uiteraard kan ik hier geen medisch inhoudelijke vragen beantwoorden. Ik kijk uit naar jullie input!

Tot binnenkort,
Liefs Esther

One thought on “Voorstel blog – dokter Es

 1. Monique

  Mijn band met mijn huisarts….eh niet…De goede man is nu 3…4..t jaar met pensioen (geen idee hoelang al) zijn dochter heeft samen met een andere vrouwelijke collega de praktijk overgenomen. Haar (vreselijke onpersoonlijke) moeder is nog steeds assistente…dus weerhoud mij het bellen naar de HA al. Ik zie 2x per jaar onze praktijkondersteunster voor mijn checkups… Dit is dan weer een moeder van de handbal (onze dochters) dus het blijven vriendelijkheid praatjes.
  Dus nee geen band met mijn HA heb haar miss 1 of 2x gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *