Voorstelblog – Gewoon Bart

Mijn naam is Bart Bijvelds. “Gewoon Bart” vind ik wel een toepasselijke naam voor mijn blog. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg (dat heb ik meegekregen van mijn ouders).

Ik ben 34 lentes oud/jong. Het oud of jong is afhankelijk van mijn dag. De ene dag voel ik me inderdaad 34, maar op dagen dat ik me niet fit voel, voel ik me eerder 84.  Desondanks probeer ik uit elke dag iets positiefs te halen, want vaak gaat er toch best wel veel goed op een dag ook al heb je totaal je dag niet. Je kunt wel blijven kijken naar de dingen die minder gegaan zijn, maar daar word je niet vrolijk(er) van.  

"Net als waarschijnlijk veel bloggers op deze mooie site heb ik een heel "pretpakket"aan aandoeningen."

Leren omgaan met een lichamelijke beperking en chronische ziekte betekent voor mij dat het mijn dagelijkse leven niet alleen maar negatief beïnvloedt. Ik heb geleerd ermee om te gaan en zo positief in het leven te kunnen blijven staan en gelukkig te zijn… Dankzij mijn chronische ziektes ben ik zo ver gekomen en sta ik positief in het leven. Niet ondanks, maar dankzij!

Toen ik de oproep van Jessica op social media zag, was ik eigenlijk vrijwel direct enthousiast. Ze zocht nog enkele bloggers van het mannelijke geslacht. Nu heb ik geen ervaring met bloggen, maar toch besloot ik in het diepe te springen en heb meteen een mailtje gestuurd. Dit omdat ik vrij gemakkelijk schrijf en omdat ik een open boek ben. Door je kwetsbaar en open op te stellen, creëer je vaak meer begrip.

Net als waarschijnlijk veel bloggers op deze mooie site heb ik een heel “pretpakket” aan aandoeningen. Dit komt nog aan bod in mijn volgende blogs…

2 thoughts on “Voorstelblog – Gewoon Bart

  1. Anne Bijvelds-van Hees

    Wauw Bart, wat mooi dat je dit gaat doen. En knap zeg, dat je dit aangaat! Ik ben heel benieuwd naar al je blogs. Veel schrijfplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *