Vriend? – Mijn ‘vriend’ MS & ik

Hallo allemaal,

In februari 2016 heb ik gehoord dat ik een nieuwe “vriend” voor het leven heb. Namelijk de ziekte MS, waar ik waarschijnlijk een goede haat/liefde verhouding mee ga hebben.

De eerste ongemakken begonnen zich eigenlijk al sinds de zomer van 2015 aan te dienen. Steeds door en door moe, uitvalverschijnselen aan de linkerkant van mijn lichaam en spraakuitval, af en toe praten met dubbele tong. Het klinkt dan alsof je dronken bent en dat is soms ook best wel lachwekkend hoor. Dat is dan erg spannend en eng, wat is er mis met mij? De raarste dingen spoken dan toch door je hoofd. Is het een beroerte geweest? Een tumor, tia of noem maar op… Maar MS was nooit in me opgekomen.

Na vele goede en minder leuke onderzoeken, kreeg ik net voor de kerst de diagnose. Ik heb nog wel een second opinion aangevraagd, maar eigenlijk in mijn achterhoofd wist ik het eigenlijk wel. Maar het aanvaarden dat is best een lastige hoor. Het blijft een gevecht met ups and downs. Maar we blijven positief, plukken de dag en maken er wat moois van.

X Rita

5 thoughts on “Vriend? – Mijn ‘vriend’ MS & ik

 1. MS Diva

  Leuk dat je blijft schrijven Rita, je bent een krachtige vrouw en echt een voorbeeld voor velen.

 2. Carlo

  Leuk dat je blijft schrijven! Ooit moet ik nog een keer mee met de ‘scootmobielen’ rit door Amersfoort!

  Succes met schrijven.

 3. Wilna

  Hé Rita wat goed dat je bent gaan schrijven. Heb het net gelezen. 2016 nu vijf jaar verder. En inderdaad met ups en downs sla je je er door heen. Je bent niet bij de pakken blijven zitten maar je hebt doorgepakt. Blijf zo als je bent. Een
  Vechter. Liefs Wilna

 4. Hetty

  Rita,
  Jij bent voor vele een voorbeeld. Nooit klagend maar altijd opgewekt en positief. Ik waardeer dit enorm in jou.
  Ook al weet ik dat je het soms heel zwaar hebt. Je bent een kanjer en dat weet je ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *