Waar een deur sluit gaat een andere weer open.

In mijn laatste column vertelde ik dat ik mij weer mocht focussen op een nieuwe baan. Na 8 maanden werkeloos te zijn geweest was ik ook enorm blij met de kans die mij geboden werd. Maar helaas bleek deze kans van korte duur. 
 
Ik heb nu 8 dagen gewerkt op de afdeling klantenservice van Basic-Fit. Bij dit bedrijf, dat gefocust is op sport, mocht ik mensen helpen. Het leek een goede match want van sport en mensen helpen krijg ik energie. Maar die match bleek toch niet zo passend als dat in eerste instantie leek. Bij mijn sollicitatie was ik niet aangenomen door de ervaring met klantenservice op kantoor. Die ervaring had ik namelijk nog niet. 
Ik was aangenomen door mijn motivatie en drive om dingen waar ik voor ga tot een succes te brengen. Helaas bleek binnen 8 dagen al duidelijk dat dit pad niet
 voor mij was weggelegd. 
 
Ik had het moeilijk om op de snelheid, die verwacht werd, bekend te worden met alle computerprogramma’s. En ook het helpen van meerdere klanten tegelijk was
zeer verwarrend voor mij. Met soms wel 15 tot 20 tabbladen open is het gemakkelijk om even de weg kwijt te raken. Was dit mijn droombaan? Nee. 
Maar het was wel een baan in een branche waar ik mij verder in wil verdiepen. Afgelopen vrijdag had ik dus overleg over hoe die 8 werkdagen, bestaande uit 5
dagen training op het hoofdkantoor en 3 dagen werken vanuit huis, verlopen waren. Omdat de officiële training tot 8 december zou duren, had ik verwacht te horen te krijgen, dat ik nog iets meer ondersteuning zou krijgen. 
Maar de stekker werd er al meteen uitgehaald. 
 
Al zag ik deze kans als een eerste stap richting een nieuwe carrière, treur ik hier niet om. Ik had voor mijzelf al direct de knop omgeschakeld. Als dit niet de baan voor mij is dan komt er weer wat nieuws en beter bij mij passend op mijn pad. Ik focus liever op een overvloed aan kansen dan dat ik al mijn pijlen alleen op deze baan had gericht.
Door het meteen te accepteren en los te laten houd ik het qua gevoel makkelijk voor mijzelf. Waar een deur sluit, gaat een andere deur weer open. 
 
Met vasthouden aan iets wat niet voor mij bestemd is bezeer ik alleen mijzelf. Die regel geld natuurlijk niet alleen bij een nieuwe baan maar in het leven an sich.
Zie het als het op je schoot zetten van een kat die niet op schoot wil. De kans dat je de nagels in je benen krijgt is zeer groot. Een levensles waar ik in het verleden niet zo gemakkelijk mee omging. Maar in de huidige tijd doe ik mijn best om met mijn armen wijd open door het leven te gaan. 
 
Wat voor mij bestemd is mag blijven en wat niet voor mij bestemd is laat ik met gemak weer los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *