Wil de echte Chronisch & Happy opstaan? – Happy Jess

Ik heb nog niet eerder zoveel fake accounts voorbij zien komen die net deden of ze Chronisch & Happy waren. Het leek wel een online spelletje op Instagram. En ik ben niet de enige die het opviel en die er door geraakt werd: er zijn helaas veel meer mensen serieus gedupeerd. Dus vandaar de titel van deze blog waarop ik je meteen het antwoord kan geven: wij zijn de enige echte Chronisch & Happy.

Ik heb de afgelopen maanden een paar keer moeten uitleggen dat Chronisch & Happy met niemand samenwerkt. Dit bleek nodig want voornamelijk op Insta werden mensen negatief aangesproken door accounts die zich voordeden alsof ze onze collega’s waren. Hierdoor zijn er helaas écht mensen geraakt waarvan ik onlangs nog een voorbeeld heb geplaatst in onze stories op Insta.  

Het niveau heeft zich zelfs verlaagt tot het verspreiden van privé gegevens waarna het doen van aangifte dan wel een melding maken het enige juiste was. Ook daarin bleek ik afgelopen week niet de enige. Nog meer mensen hebben aangifte dan wel melding gemaakt waarna vooralsnog de persoon/personen in kwestie uitgeschakeld lijken. 

Nu roep ik, sinds ik te maken heb gehad met Insta-haat, om het hardst: “alles wat je aandacht geeft, groeit”, en dat is ook zo. Toch wil ik middels deze blog eigenlijk alleen maar duidelijk maken dat wij de enige echte Chronisch & Happy zijn.

Dat ik er nu een blog aan wijdt, met de kaarsjes gezellig aan plus een cappu met snicker on the side, is puur omdat ik deze maandag geen blog van Eliane hoef te plaatsen: ik pak het podium nu het zich mij zo aanbiedt. En geen zorgen, “Écht Eliane” hebben we een weekje verplaats in verband met een operatie. Haar blog lees je volgende week rond deze tijd. #lookingforward

ELIANE

Afgelopen vrijdag stuurde ik Eliane: ‘lukt het je een blog te schrijven? Want wat niet gaat, gaat niet. Als het niet lukt: ik kan em een week later plaatsen of dat je een maand overslaat. Ik hoor het wel.’

Ik krijg terug dat ze het door alle commotie is vergeten, dat ze vooral op bed ligt om bij te tanken omdat maandag haar neurostimulator wordt vervangen. Ze vraagt of het verplaatst mag worden na een week later. ‘Joehoe, dat had ik net geschreven, hè?’ spreek ik in. ‘Voel je er ook vooral niet schuldig over, je bent niet de eerste en ook niet de laatste: we zijn geen gezond team, op onze blogster Esther, huisarts, na.’

Daarop krijg ik terug dat ze het zo fijn vindt om met zulke lieve en vooral begripvolle mensen te werken als mij. Wat ik natuurlijk een heerlijk compliment vind.

CHRONISCH ZIEK

Logo PNG

Het is waar wat ik schrijf. We zijn een team met allemaal chronisch zieken, op Esther (dokter Es) na. Daarom ook deze blog. Niet zozeer om de haters te raken maar om de openheid (die tot begrip leidt in de meeste gevallen) er in te laten. Want we werken erg hard om een verandering binnen ons kunnen te bewerkstelligen, zoals je kunt lezen op onze “Home” pagina. (Klik hier)

Wij zijn chronisch ziek en roeien met de riemen die we hebben. We doen wat we kunnen binnen ons kunnen. Dat betekent dus ook dat er soms een gat in de agenda valt, dat een blogger niet kan schrijven, dat een verhaal niet geplaatst kan worden in één van de rubrieken van Chronisch & Happy. Want we zijn allemaal chronisch ziek. 

Enniewee, even back on topic…

Wij werken met niemand samen. Wij zijn echt de enige echte Chronisch & Happy. Het enige andere account wat je aantreft van ons op Insta is Chronisch & Happy YouTube. We zijn daarin herkenbaar aan ons logo, er staat alleen YouTube onder, zoals je ziet op de foto hier. 

Ons YouTube account wordt mede beheert door Lucy & Naomi, het hoofdaccount, zo benader ik het account van Chronisch & Happy, door mij.

Logo YouTube

NOG EVEN DIT

Toen ik begon met het zoeken van mensen die wel zouden willen schrijven voor Chronisch & Happy, ruim een jaar geleden, deed ik dat op mijn gevoel. Ik had (en heb) een doel… Luisteren naar mijn gevoel was het enige juiste wat ik kon doen, dacht ik. Want het lag iets anders, bleek een half jaar geleden toen een rotte appel zich meldde.

Mijn leermoment was dat als ik iemand wilde “aannemen” om te komen bloggen voor Chronisch & Happy, dat ik dat niet alleen puur op basis van mijn gevoel in combinatie met een schrijfwijze moest doen, nee, ik moest het uitbreiden met een gesprek. Iets wat ik de afgelopen maanden dus ook heb gedaan en wat rust geeft. 

Daarnaast probeer ik het als een voordeel te zien. De rotte appels die we in ons team hebben gehad, die hebben me bovenstaande geleerd waardoor ons team nu met recht een TOP TEAM genoemd mag worden want we staan voor en achter elkaar, door dik en dun. Hoe bijzonder want we hebben elkaar nog nooit in het echt gezien…

COLLEGA'S

Ik had anderhalf jaar geleden absoluut niet kunnen bedenken dat ik nu 12 collega’s zou hebben. Twaalf unieke, lieve, mooie mensen die ieder op hun eigen manier Chronisch & Happy iets brengen. Ik ben zò dankbaar dat ik heb geluisterd naar mijn gevoel, dat ik het lef heb gehad van mijn droom een realiteit te maken. Ondanks mijn chronisch ziek zijn en tegelijkertijd dankzij mijn chronisch ziek zijn. 

Het is hard werken en heel veel leren, binnen mijn eigen kunnen. Maar het geeft me zoveel energie… Ik hoop dit nog jaren te mogen blijven doen.

Voor wat betreft de haat en de fake accounts? Ik vermoed dat het altijd zal blijven. Hoge bomen vangen veel wind en de beste stuurlui staan aan wal. 😉

JOUW

STEM

TELT

Als jij als lezer en/of volger maar weet dat wij de enige echte Chronisch & Happy zijn en dat jouw stem bij ons wél echt telt.

Namens mij en al mijn collega’s: maak er een fijne week van en vergeet niet alle inspirerende verhalen te lezen. 

X Jess

4 thoughts on “Wil de echte Chronisch & Happy opstaan? – Happy Jess

 1. Danielle van Hooff

  Ik ben trots dat ik deel uit maak van dit geweldige team. En haal er heel veel plezier uit! Dank je wel lieve Jessica

 2. Monique

  Rotte appels zullen er altijd en overal zijn. Laten we hopen dat het nu klaar is.
  Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze groep.
  Liefs,
  Just me, Monique

 3. Cornelis van der Laan

  Jullie zijn toppers, en verderga ik niks negatiefs zeggen… Lets all keep our heads up!💖💖💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *