Zelfliefde – MS Diva

Liefde kan niet worden beschreven.
Het heeft geen vorm, het is geen object.
Ongetemd, mysterieus en gedreven.
Vol passie, maar niet perfect.


Liefde komt ons leven binnen,
op het moment dat we geboren zijn.
Van de wieg tot het graf.
Liefde is in iedereen.
Liefde van geluk, liefde van pijn.

Liefde brandt als een kaars, die soms flikkert,
maar nooit verdooft.
Liefde is onzichtbaar, liefde is blind.
Liefde komt niet eerder dan wanneer je er in gelooft.

Liefde kan leeg voelen.
Liefde kan helen.
Liefde kan je maken.
Liefde kan je strelen.

Liefde is overal om je heen, liefde is de grootste kracht
en toch zo klein.
Een geschenk dat we nu moeten delen, nu moeten vieren,
voordat we te laat zijn. 

ZELFLIEFDE

Velen van ons denken dat we geen liefde hebben voor onszelf als we door een donkere fase gaan, ons verdrietig of onzeker voelen. We denken dat liefde alleen maar mooi moet zijn. Liefde is lachen, vlinders in je buik hebben en moet vooral het ultieme happy gevoel geven.
 
Maar liefde bestaat niet alleen uit blijdschap of je goed voelen. Liefde gaat ook over pijn en ik denk: “hoe dieper de pijn, hoe meer liefde er is”.

Soms gaat je leven niet zoals je wilt, het overkomt je en je hebt er geen grip op. Dat brengt veel emoties met zich mee. Je voelt misschien wel boosheid, verdriet of alles door elkaar. Wat je dan op dat moment voelt, is pure liefde. 

Dat geldt ook wanneer je te maken krijgt met je gezondheid. Wanneer je gediagnosticeerd bent met een ziekte, dan kom je in een achtbaan terecht. Een rollercoaster aan emoties en dan volgt er een rouwproces. Dit proces is liefde hebben voor jezelf, want je gunt jezelf geen ziekte, je had beter gehoopt.

(Foto: Jolanda)

"Luister goed naar je lichaam..."

Dat je dan negatieve gedachtes hebt, in een depressie raakt of niet goed weet hoe het allemaal moet, is niet meer dan een logisch vervolg. Want jij had dit niet gewild, niet voor een ander en niet voor jezelf en dat is LIEFDE. 

Geef jezelf over aan de pijn, zie het niet als iets negatiefs. Zie het als een zaadje, die nodig is om voort te planten, zodat je straks weer kunt bloeien. En om te kunnen bloeien hebben we eenmaal de donkere kant van het leven nodig, dus laat het vooral toe. Als jij nu door een donkere fase gaat, trek dan terug naar binnen. Het is eigenlijk een teken, dat je zaadje water nodig heeft om te groeien.

Luister goed naar je lichaam, gun jezelf dit cadeau, neem een bad of douche, of luister naar je favoriete muziek. Doe wat jou een fijn gevoel geeft. Vergeet de ruis van buiten en kom pas weer naar voren, als je de rust hebt gevonden.

Want wanneer je die rust hebt, dan vind je weer een lichtpuntje, die jou laat schijnen en dat is jouw bloesem die klaar is, om weer te gaan bloeien.

Liefs, MS Diva

Photocredit.

De foto waar ik op sta is gemaakt door Bellavie Photoart. Foto van de bloem heb ik zelf gemaakt

 

One thought on “Zelfliefde – MS Diva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *