Zittend Zumba – Anja’s gedachten

Bewegen als je in een rolstoel zit is erg belangrijk als je een zittend bestaan hebt. Door de stoel ben je beperkt in je bewegingen, maar deze vorm van Zumba is gericht op het bovenlichaam. Alle bewegingen doe je alleen met je bovenlichaam. Zelf wist ik niet dat je met je boven lijf zoveel bewegingen kan maken. Ook je buikspieren worden goed ingezet tijdens het dansen.

Sinds ongeveer een jaar zit ik op online Zumba for Wheelzz. Via een vriendin die het al deed ben ik het ook gaan proberen. Na de eerste proefles die je gratis aangeboden krijgt, was ik verkocht. Een van de dansjes die we doen is op het bekende liedje Kings en Queens, als je het hoort zal het herkenbaar zijn. Een keer per week zijn we drie kwartier volle bak aan het dansen. Aan het eind van de les staat het zweet op mijn voorhoofd. Het kost wel even tijd om mijn ademhaling weer onder controle te krijgen. Ik ben ook wel erg fanatiek als het om bewegen gaat. 

Op de facebook pagina @zumbaforheelzz staan de dansjes uitgelegd. Hierdoor kan je ze vaak oefenen. Er is een goede combi tussen rustige en snelle dansjes waardoor je echt actief bezig bent. Daarbij hoef je niet precies hetzelfde te doen als de lerares. Als je naar links gaat
in plaats van naar rechts, dat maakt helemaal niet uit. Als je maar beweegt en plezier hebt, dat is het belangrijkste.

Zumba for Wheelzz worst geleid door Priska van den Berg Een vrouw die iedere week weer vol energie les geeft. De groep bestaat nu iets meer dan een jaar. We willen graag wat meer bekendheid krijgen en zijn al twee keer op regionale tv geweest. Word je na het lezen van deze blog nieuwsgierig, meld je dan aan op de genoemde facebookpagina en wil je meedoen met de les. Meld je dan aan op www.prizzles.nl en ervaar het zelf. De proefles is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *